Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Matko Jelavić je u 2020. ušao s novom pjesmom 'Adio kumpanji'

Podijeli:

Matko Jelavić u 2020. godinu ušao je s novim singlom "Adio kumpanji" 

Tvorac nekih od najpoznatijih hrvatskih hitova Matko Jelavić u novu godinu uplovio je s novim zabavnim singlom "Adio kumpanji", koji je odraz stanja koje osjeća sada:

Posvećujem je onima koji su napustili rodnu grudu u potrazi za boljim životom. Isto tako, to je pjesma onima koji su ostali, a puno vole ovakve pjesme hrvatske zabavne glazbe. 

Iskrenost, osjećajnost i raskošna melodika kojima je prožet novi singl, glavne su značajke opusa ovoga uspješnog pjevača, skladatelja i instrumentalista.

Na svojim glazbenim počecima Matko je bio bubnjar popularne rock grupe Metak koja je svojom glazbom, osobito angažmanom u tonskom studiju Tetrapak, bitno utjecala na stvaranje rock škole u Splitu i Dalmaciji na kraju 80-ih prošloga stoljeća. „Da mi je biti morski pas“ najveći je njihov hit koji je 1980. bio najizvođenija pjesma svih RTV stanica u Jugoslaviji! Kasnije ju je obradio sastav Osmi putnik, a poslužila je i kao motiv za istoimeni hrvatski film.

Nezaboravni su Matkovi hitovi "Majko stara" i "Dobra večer, prijatelji", koju je klapa Iskon "osvježila" u svojoj interpretaciji i podsjetila publiku na ovu fantastičnu pjesmu, koja je izvrsno prihvatila Matkov singl, a čemu svjedoči i najnoviji Matkov video. Ta videokompilacija pokazuje koliko je pjesma popularna i tražena na različitim feštama, a Matko je jako sretan što ju pjevaju i mladi i stari!

Splićanin je ponosan i na pjesmu "Rodija se sin" koju smatra vječnom pjesmom namijenjenu Hrvatima u cijelom svijetu. Nezaobilazna je i "Ti, samo ti" za koju je Jelavić rekao da je "jedna od najumjetničkijih pjesama hrvatske zabavne glazbe uopće". 

Njegov je posljednji album "Prvoj ruži Hrvatske" objavila Scardona, a dostupan je na našem webshopu i Deezeru

Albumi: