Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Mila zemljo naša: Novi spot klape Sv. Juraj HRM prožet kadrovima filma 'General'

Podijeli:

Klapa "Sveti Juraj" HRM ovih je dana započela snimanje spota za pjesmu Mila zemljo naša posvećenu svim hrvatskim žrtvama, posebno žrtvi hrvatskih branitelja. Tekst pjesme je napisao Ante Škobalj, glazbu i vokalni aranžman za klapu Šime Marović, a orkestraciju Mario Božić.  

 

 - "Pjesma je napisana sada već daleke 1975. godine ususret velikom nacionalnom euharistijskom slavlju u Solinu, a povodom tisućite obljetnicu smrti velike hrvatske kraljice Jelene koja je na Gospinu otoku podigla prvu hrvatsku marijansku crkvu. Njen autor maestro don Šime Marović, nakon što je vidio naš nastup u Vukovaru nam je predložio da pripremimo ovu pjesmu i donesemo je u klapskoj obradi, što je na poseban način dojmilo branitelje i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja zbog čega smo evo došli na ideju da pjesma dobije i svoj video spot upravo na spomen obilježju hrvatskih branitelja" - izjavio je Marko Bralić, zapovjednik klape.

Svojom tematikom, melodioznošću i izvrsnom orkestracijom, pjesma je na poseban način dojmila Marka Vrdoljaka, poznatog zagrebačkog režisera koji je odlučio napraviti režiju ovog spota upotpunjujući ga kadrovima filma General na kojem je kao koproducent radio zajedno sa svojim ocem Antunom Vrdoljakom.

Spot je snimljen na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja Kaštela i kaštelanske Zagore na Malačkoj  iznad Kaštela, a njegova premijera se očekuje u najskorije vrijeme.  

Albumi: