Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

Nada i ushit koji budi povratak kući prisutni u svakom kadru novog spota Harija Rončevića

Podijeli:

Pjesma "Idem jugu svom" oduševila je  publiku na prošlogodišnjem Festivalu zabavne glazbe Split

 

Idem domu svomu tri su riječi kojima bi Hari Rončević opisao svoj novi spot. Hari kao autor glazbe, teksta i aranžmana pjesme “Idem jugu svom” slavi povratak u Dalmaciju nakon dugogodišnjeg života u Zagrebu. Pjesmu je predstavio prošle godine na jubilarnom 60. Splitskom festival u rodnome Splitu, a sada je pjesma dobila i novi spot kojeg je snimao Hrvoje Svalina. U spotu su sudjelovali svi članovi benda, ali posebnu ulogu ovog je puta dobio Toni Jurić. Snimljeni kadrovi pobudit će iskru nade, ali i nostalgije i želje za domom kod svakog tko ih pogleda. Nešto veseliji ton ovog spota I pjesme mali je odmak od jedinstvenog načina obrađivanja aktualnih društvenih problema u pjesmama "Spreman na sve", "Sve smo mi u pakao pretvorili" i "Hoću bolji svijet" koje je Hari objavio ove godine.

Splitski nam je pjevač o pjesmi rekao:

Ja inače ne pišem pisme ako mi nešto ne znače, ili emotivno ili razmišljajući o drugoj osobi… Čak ne mora biti pisma o meni, ali u ovom slučaju sam baš ja u pitanju. Nakon 14 godina života u Zagrebu – koji mi je inače jako drag zbog ljudi koje sam upozna tamo, a puno prijatelja imam i dan danas – jednostavno vuče te nešto uvik doma, di si se rodija, di si živia 40 i nešto godina. To je bila inspiracija za ovu pismu s tim da sam ja to napisa dvije godine prije nego što sam se vratia.

Na pitanje o tome kako je proteklo snimanje spota Hari je odgovorio:

Snimanje je proteklo dobro. Pretpostavljam da je sve ispalo ne dobro, nego jako dobro. Na kraju smo snimali na jednom mjestu koje ovako nije uobičajeno za Dalmaciju s čudnom vizurama što ćete na kraju krajeva uspit vidit u spotu. Naše pjevanje će se izmješat sa kadrovima koje je glumio inače član mog benda Toni Jurić. Spot je snimao Hrvoje Svalina, a članovi benda su snimali sa mnom.

 

Hrvoje Svalina o spotu je dodao i ovo:

Spot prikazuje povratak domu, kroz dugo putovanje koje prolazi protagonist, stiže do svog cilja i pronalazi djelić sebe koji je u tuđini bio zatomljen. Nije slučajnost što je protagonist u konačnici glazbenik koji se vraća svom bendu, čime je naglašena otuđenost same glazbe od društva u proteklom vremenu kao važnog čimbenika društvenog života.

Istoimeni album "Idem jugu svom" dolazi uskoro. Nakon prošlogodišnjeg "Best of - 25 godina" bit će to šesto izdanje koje objavljuje za Scardonu.

Albumi: