Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Najava dokumentarnog filma 'Popili Intrade i opet su žedni'

Podijeli:

Jedna od omiljenih hrvatskih klapa ne staje! Nakon novog albuma “Još bi tija” i velikog uspjeha monografije “Klapa Intrade 1985. – 2020.: Popili intrade i opet su žedni” u izradi je i dokumentarni film koji će oduševiti sve ljubitelje klapske glazbe, ali i one koji će to tek postati

Nakon više od 35 godina postojanja klape Intrade mnogo je još neispričanih priča, više ili manje poznatih informacija, koncerata, pjesama, albuma o kojima se još nešto može reći… No, prije svega, ovaj će film postati glazbena videopriča o klapskoj glazbi, kraju iz kojeg potječe te klapi koju povezuje ljubav prema onome što radi.

Redatelj i scenarist dokumentarnog filma je Ivan Živković poznat po nizu filmskih uspješnica od kojih je izrazito popularan dokumentarni serijal „Varoški amarcord“. Scardona je producent ovog filma, a izvršni producenti su Zvonimir Sunara Suki i Branko Paić, direktor Scardone.

Ideja o snimanju dokumentarnog filma nije nova. Prije gotovo 15 godina počela se rađati ideja o njegovom snimanju, a sada je napokon došlo vrijeme za realizaciju ovog projekta. Bogat videomaterijal koji je tijekom godina prikupljen prikazat će sva razdoblja rada klape. Prikazat će njihov početak i prve nastupe, ali i svjetske turneje i neke od najimpresivnijih koncerata kao što su tradicionalni zagrebački koncerti u prosincu te impresivni koncerti na povijesnim lokacijama na Forumu u Zadru, Areni u Puli, Prokurativama u Splitu, tvrđavi sv. Mihovila u Šibenika, itd.

Istaknuti  glazbenici (Oliver Dragojević, Tedi Spalato, Zorica Kondža...) s kojima je klapa surađivala, autori njihovih najpoznatijih pjesama, glazbeni producenti i osobe iz javnog života kroz izjave u filmu će dati posebnu perspektivu o Tomislavu Bralić i Intradama.

U samom će uvodu biti pokazana ljepota i povijest Zadra, Dalmacije, kao i značaj koji klapska glazba ima u životu tamošnjih stanovnika. Gledatelji iz cijelog svijeta moći će upoznati i shvatiti ambijent iz kojeg dolazi klapska glazba, njezin značaj te kako je krenula priča o uspjehu klape čije se pjesme pjevaju diljem svijeta. Nesumnjivo će zadovoljiti sve poznavatelje klapske glazbe te će je bolje približiti onima koji nisu imali toliko doticaja s njom.

Premijera se očekuje u ožujku sljedeće godine.

 

Albumi: