Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Naša bila štorija osvojila Sloveniju! Zbog velikog interesa ova priča dobiva nastavak na proljeće!

Podijeli:

 

 

"Naša bila štorija" je osvojila Sloveniju i pokazala da jezikom ljubavi svi pričaju! Veliki pljesak na kraju potaknuo je izvođače da se spuste među publiku i otpjevaju pjesme zajedno s njima.

Izvedbe u Ljubljani i Mariboru oduševile su Slovence te sve osvojile svojim motom "Sve ča jubav spoji, nije grij"! Na kraju izvedbe u Mariboru izvođači su se spustili među publiku i zajedno s njima otpjevali nekoliko pjesama. To je ujedno bila zadnja izvedba za ovu godinu, no već na proljeće ova priča dobiva svoj nastavak.

 

- Kako je ovo bilo naše prvo internacionalno gostovanje, svima nam je bilo jako važno ostaviti što bolji dojam predstavljajući Split, Dalmaciju i Hrvatsku. I zaista, publika u Sloveniji je Našu bilu štoriju pustila u svoja srcaI Tivoli i Tabor, i Ljubljana i Maribor, dali su nam sjajnu podršku i razlog za dalje. Zahvalan sam svima koji su došli na našu "pivanu priču"! Također, velike pohvale organizatorima i moram reći da sam ponosan na cijelu ekipu Štorije - od pjevača, glumaca, svirača i plesača sve do produkcijske momčadi! Sve je bilo puno dobre volje, odličnog raspoloženja i vrhunske profesionalnosti. Še enkrat, prosim. Do skorog viđenja, zdravi i veseli bili! - kazao je Goran Karan.

Iako je cijeli tekst na hrvatskom, slovenska publika je savršeno osjetila energiju ove štorije i dopustila da im pjesme ispričaju priču. Ovo je samo dokaz da jezikom ljubavi svi pričaju! 

U ulozi naratora je briljirao i Joško Ševo koji je tekst upotpunio slovenskim upadicama te i na taj način publici približio cijelu priču.

Naša bila štorija je ispunila sva očekivanja, te su organizatori odlučili nastaviti ovu priču u Sloveniji na proljeće. Na to su bili potkanuti odličnim reakcijama 15.000 gledatelja koji su do sada vidjeli ovu izvedbu.

Nenad Ninčević je usporedio reakcije u Hrvatskoj sa reakcijama u Sloveniji na 'Našu bilu štoriju' - Ono što me zapravo najviše iznenađuje je to što je Ljubljana jače regionalno odjeknula od Splita i Zagreba. Vidim da su portali puni Severine i Tedija, da su kritike super pozitivne. Koliko me to raduje toliko me i brine. Drži li hrvatska glazba i dalje primat na ovim prostorima? U čemu je kvaka? Najkvalitetniji smo sigurno. Možda ću sada neke urednike naljutiti, ali gdje mi to idemo? Ono što publika želi, sluša i pjeva emitiramo sve manje. Pa zabavna glazba je oduvijek bila bila naša perjanica. Možda je problem u tome... Ne poštujemo dovoljno svoje. - kazao je zabrinuto i dodao - Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, publika super raspoložena, imali smo opet na kraju ovacije i biseve.

 

Foto: David Burk

Albumi: