Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Nenadu Bachu uručena Nagrada HGU

Podijeli:

14.4.2018. - Lancaster, Pennsylvania, S.A.D.

 

 

Tijekom koncerta  "World Peace in One Hour / Mir u svijetu za jedan sat" održanog 14.4.2018. u gradu Lancaster, Pennsylvania, S.A.D. - Olja Dešić (aranžer/dirigent koncerta), uručio je Nagradu HGU-a Nenadu Bachu (skladatelj, glazbeni producent, izvođač – Rijeka/New York), prošlogodišnjem dobitniku za 40 godina umjetničkog rada, značajnog doprinosa glazbenoj sceni i promicanju hrvatske glazbe u svijetu.

Nenad Bach, svjetski poznati umjetnik i humanitarac pokrenuo je globalnu inicijativu "Mir u svijetu za jedan sat" te vjeruje da mir u svijetu možemo postići do lipnja 2020. godine. O inicijativi razmišlja od rata u Hrvatskoj i kaže kako je došao trenutak u razvoju ljudske svijesti  kada je to moguće. Temelj promjena vidi u globalnoj umreženosti svih ljudi.

Od svjetskih čelnika traži da polovinu proračuna za obranu preusmjere u zelenu energiju i održivi razvoj, a krajnji je cilj postizanje sporazuma o svjetskom miru do 2020. godine. Tijekom potpisivanja sporazuma u pozadini bi svirao prethodno snimljeni glazbeni album, (snimanje sa 50-tak glazbenika započelo je u Pennsylvaniji), a diljem svijeta istovremeno bi se održavali koncerti

 

.Za početak  održan je odličan autorski koncert:

Nenad Bach & King Street Big Band - World Peace In One Hour,
Ware Center - Lancaster, Pennsylvania, S.A.D.

 

 

Foto: Zoran Orlić

 

 

 

 

Albumi: