Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Novi album Borisa Oštrića je od danas u prodaji i dostupan na digitalnim platformama

Podijeli:

"Svaki novi album raduje jer i dalje stvaraš, radiš ono što voliš i usrećuješ ljude koji to vole i cijene"

Tijekom 25 godina karijere Boris Oštrić, glazbenik s Čiova, napisao je i otpjevao mnogo pjesama dalmatinske tematike i surađivao s brojnim pjevačima, a sada je došao red na novi album koji nosi naziv "Meni triba mirno more". Naziv albuma ujedno je naziv pjesme koju je Boris izveo na jubilarnom 60. Festivalu zabavne glazbe u Splitu.

U pjesmama Boris najčešće piše o Dalmaciji, moru i ljubavi, čime opisuje i dočarava pravi dalmatinski ugođaj. U povodu izlaska novog albuma, porazgovarali smo s Borisom:

Novi album mi dosta znači zato što ponekad čovjek misli da mu inspiracija stane i da je jednostavno nemoguće napisati neku pjesmu pa te svaki novi album raduje jer i dalje stvaraš, radiš ono što voliš i usrećuješ ljude koji to vole i cijene. Novi album mi je također važan zato što sam u aranžmanima pjesmama dodao neki novi zvuk i stil, a i dalje sam ostao isti.

Borisa su prepoznali mnogi pa je u proteklim godinama ostvario brojne suradnje. Zasigurno su najpoznatije one za pjesmu "Ribari" i "Kapetane, tribali bi doma". "Ribare" je proslavio voljeni Vinko Coce, dok je "Kapetan" redovit na repertoaru Tomislava Bralića i klape Intrade. Svakako je važna i suradnja s Mladenom Grdovićem za pjesmu "More sinje", kao i pjesma "Dalmacija, more, ja i ti" koju je snimio Vinko, a kasnije ju je Boris obradio s klapom Maslina.

O svojim pjesmama Boris uvijek rado govori: 

Sve moje pjesme imaju posvetu nekim ljubavima i zato ih izuzetno cijenim. Budući da cijeli život živim pokraj mora i družim se sa ribarima i težacima, onda nije bilo teško napisati pjesme o Dalmaciji i takvoj tematici. Sva moja iskustva s mora, komina i druženja s prijateljima su uvijek neiscrpna inspiracija. Zato pjesme na CD-u uglavnom govore o ljubavi, suncu, Dalmaciji, no zaboravio sam spomenuti vino koje ima veliku ulogu u pisanju mojih pjesama. Posebno "Dingač" i "Babić" .

A kada smo ga pitali ima li neko tajno čulo, tj. kako zna da je  "pravo vrijeme" za novo izdanje, rekao nam je:

Dobro vrijeme za izdavanje albuma je upravo ono vrijeme kada misliš da imaš dobre pjesme i da si zadovoljan s onim što si napravio. Najveća potvrda toga su ljudi. 

Do sada je objavio četiri albuma, od čega dva u izdanju Scardone. U ostvarenju novoga autorskog albuma u karijeri pomogli su mnogi:

Zahvalio bih mojoj obitelji na podršci kroz pisanje pjesama, posebno  mojim kćerkama. Također bi se zahvalio aranžerima E. Botriću, Ž. Škaroponi, D. Musapu, Ž. Šparmajeru, posebno pokojnom kumu Ž. Siriščeviću i D. Marušiću.

Velike zahvale Općini i Turističkoj zajednici Okrug Gornji, caffe baru Porto, caffe baru Tomislav, Davoru Marinoviću, Leu Miši, Vandi Schlenz, bendu Festivo i svim mojim prijateljima, ribarima i vinarima bez kojih bi u današnje vrijeme bilo jako teško snimiti moj novi album.

Zahvaljujem mojoj izdavačkoj kući Scardona koja izdaje moj novi album i bez koje bi se dalmatinska pjesma ugasila.

Album sadrži pjesme:

1. Meni triba mirno more

2. Neman ja ništa

3. Da je bilo znat

4. Zar ne vidiš da mi fališ

5. Da je bilo sriće u životu

6. Daleko si od mene ti

7. Ti si meni u srcu

8. Čovik s mora

9. Ja san vitar tvoj

10. Čovik od bevande

 

Stream and download

Albumi: