Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Novi spot dubrovačkog tenora kojeg voli i Andrea Bocelli

Podijeli:

Međunarodno poznati tenor s juga Hrvatske, koji je dobio pohvale menadžmenta Andree Bocellija, snimio je spot za pjesmu "Zlatne suze"

 

Dubrovačka glazbena zvijezda Stijepo Gleđ Markos snimio je spot za pjesmu s kojom će se predstaviti na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Priču o ljubavi za koju potpisuje glazbu i tekst, Markos je odlučio ispričati na najljepšim lokacijama svoga Grada, tamo gdje svaki kamen svjedoči neuništivu snagu vječne ljubavi. Na filmskim lokacijama Dubrovnika Markos je na umjetnički način opisao osjećaje koji su ga vodili dok je stvarao "Zlatne suze":

"U trenutku nastajanja pjesme u mom srcu bio je to upravo ovakav sunčan dan, prostranstvo nebeske ljepote, skladni letovi slobodnih golubica i rađanje novih ljubavi koje se počinju voljeti na uzvišeniji način, za vječnost. Najljepše ulice našeg života poput praznog Grada ostaju puste ako njihovim stopama nisu ostali upisani tragovi zlatnih suza, jer one svjedoče trenutak predanja kada sve naše ljudske težnje gube svoju snagu i padnu na koljena pred čistom ljubavi, koja vodi u pravi smisao života."

Markosovu snažnu interpretaciju ove emotivne pjesme, u kojoj se mogu pronaći sve generacije slušatelja, upotpunio je bogati orkestralni aranžman Ivana Popeskića. U produkciji Aria Artis vrhunski video spot za "Zlatne suze" snimio je Unique Films i Mišo Sorić sjajnim umjetničkim spajanjem očaravajućih kadrova drevnoga Grada koji odišu nadnaravnom ljepotom, uz predivne snimke iz zraka koje je napravio Nikša Radičević.

Tijekom karijere Markos je upoznao Andreu Bocellija, koji mu je bio velika pomoć na njegovom glazbenom putu. Na Bocellijev poticaj Markos se od 2012. obrazovao u Velikoj Britaniji gdje je bio izabran za glavnu ulogu Marija Cavaradossija u operi "Tosca". Uz britansku glazbenu stipendiju usavršavao se kod cijenjenog britanskog tenora i pedagoga Rylanda Daviesa. U Londonu je ostvario suradnju s brojnim imenima, poput Lorina Maazela, te mnogim uvaženim glazbenim institucijama kao što su Londonska filharmonija i The New London Opera Players. Alan Bjelinski, Marc Tardue, Tomislav Fačini samo su neki od poznatih dirigenata s kojima često surađuje.

Na Šibenskoj šansoni 2019. izveo je autorsku skladbu "Moja prava jubavi", za koju je osvojio 3. nagradu publike, a oduševio je i izvedbom Bocellijeve pjesme "Il mare calmo della sera" za koju je dobio riječi hvale Bocellijeva menadžmenta:

"Nikada nismo čuli nekoga da može izvesti tu pjesmu tako dobro, na svoj način, a ne na Andrein. Ovo je najbolja verzija koju smo ikada čuli. Markosova izvedba ove pjesme zaista je čudesna!" 

Markos sklada i piše orkestralna djela, a aktivan je i na području društveno korisnog rada. U Dubrovniku je 2014.  pokrenuo "Festival Sentimento", međunarodni kulturni događaj s ciljem korištenja glazbe za rehabilitaciju, a glazbenim edukacijsko-rehabilitacijskim projektom "Unison World" dobrobiti glazbe donosi najranjivijim skupinama društva.

Albumi: