Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Novim hitom 'Idem jugu svom' Hari Rončević predstavit će se na Splitskom festivalu

Podijeli:

Na jubilarni 60. Splitski festival Hari Rončević dolazi s pjesmom "Idem jugu svom", kojom slavi povratak u Dalmaciju nakon dugogodišnjeg života u Zagrebu

 

Mladi Hari Rončević jednom je došao na sjever, u Zagreb, a sada se, nakon 25 godina karijere, odlučio vratiti u Dalmaciju, kojoj je posvetio novu pjesmu "Idem jugu svom". Izlazak pjesme taman se dogodio u godini kada Festival zabavne glazbe Split slavi 60 godina postojanja pa je Hari odlučio upravo s pjesmom povratničke tematike nastupiti u svojem Splitu.

 

Pjesma je, kako i sam Hari kaže, drugačije, poletna, veselija u odnosu na posljednju "Ja noćas odlazim za njom". Zasigurno će odmah osvojiti srca publike i svrstati se uz bok ostalim kultnim Harijevim pjesmama "I sve dok dišen""Moje si more""Kad bi se moga rodit""Umoran od ljubavi" i drugima.

 

Autor glazbe, teksta i aranžmana je - Hari! Kao kantautor je poznat po pjesmama "Moj lipi anđele" koju je proslavio neponovljivi Oliver Dragojević"Zemlja i stina" u izvedbi Doris Dragović i "Aj ća volin te" koja je popularizirala klapu Kampanel.

Hari nam je o svojem novom singlu rekao:

Eto, 60. jubilarni Splitski festival - drago mi je što ću sudjelovati na njemu. Pjesma je vezana nekako uz moj povratak u Dalmaciju iz Zagreba pa je sve skupa napisano, pripremljeno prije mog povratka, samo san čeka priliku da dođen i da mogu tu pjesmu zapjevat' na Splitskom festivalu - i to još, zamislite, šezdeseti jubilarni! Fali još 2 godine da bude i moj 60-i jubilarni rođendan - možda san treba pričekat' još dvi godine? Sigurno bi odnija prvu nagradu - rođendan njima, rođendan meni, a šta'š očekivat' nego prvu nagradu?

Šalu na stranu, nisu mi nagrade bitne. Mislin da će se pisma jako vrtit', da će se ljudima jako svidit' jer je malo drugačija, vesela zato što se vraćan u Dalmaciju! Snimali smo je u Studiju Deva u Splitu, a ja sam prezadovoljan kako je sve skupa ispalo. Nekako guran taj svoj đir 25, 30 godina i ne popuštan. Nadan se da će ljudi shvatit' da se ne mijenjam kako vitar puše, nego da jednostavno pičim svoje, radim svoje kako mislim da treba radit'.

Uživajte u pismi i nadam se da ćemo je imati prilike izvoditi ovo lito nakon korone i negdi po nekim mistima u Dalmaciji i, normalno, po kontinentu.

Prošle je godine Hari obilježio 25 godina karijere pa je u izdanju Scardone izišao album "Best of - 25 godina", koji je presjek Harijeve prisutnosti na glazbenoj sceni i sadrži njegove najveće hitove!

 

Albumi: