Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

Petak navečer rezervirajte za naše koncerte! Večeras pogledajte koncert klape Maslina na našem YouTubeu.

Podijeli:

Nova godina, novi načini - online koncerti petkom za najbolji završetak radnog tjedna

"Život bez glazbe bio bi greška", rekao je jednom Friedrich Nietzsche. Glazba je lijek za dušu, srce i tijelo, a koncerti na koje smo odlazili s nama dragim osobama nedostaju nam svima. Nove životne okolnosti donose neke nove oblike druženja pa je Scardona odlučila koncerte dovesti u vaše domove, na vaše mobilne uređaje, računala, tablete, televizore, ma gdje god možete "skočiti" do YouTubea. Već od ovog petka u 20 sati uživajte u koncertima naših izvođača: 

Prvi na koji vas pozivamo u digitalnom okruženju je koncert klape Maslina, koji se održao u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu 25 godina klape. Maslina je tim zagrebačkim koncertom obilježila četvrt stoljeća na sceni. Na pozornici su im se pridružili brojni prijatelji: Arsen Dedić, Đani Stipaničev, Đani Maršan, Ivo Pattiera te Hrid Matić, a koncert je izdan na CD-u/DVD-u.

Šibenska je Maslina dokaz da klapsko pivanje nije zamrlo nestankom kultnih toverni, u kojima se pivalo uz karte, igru "na muru", uz žmul vina, slane srdele, komad kruva i ako je bila rodna godina, komad pršuta ili pancete. Klapa Maslina živi i danas, dugovječna i blagorodna baš poput stabla po kojem nosi ime, mijenjajući kroz povijest tek neznatno način izvedbe svojih skladbi, kako bi se približili duhu novog vremena, ali i mlađoj publici, koja je o tradicionalnom dalmatinskom višeglasju mogla slušati samo iz priča svojih predaka. Njihov je put najbolje opisao sjajni Arsen Dedić, sada već kultnom izjavom: "Klapa Maslina legitimni je sljednik najboljeg u šibenskom pjevanju - od toverne do koncertne dvorane." 

Kroz povijest su pjevali i objavili nekoliko legendarnih i svima znanih pjesama poput "Maslina je neobrana", ''Šibenska balada", "Ostala si ista", pa sve do 1998. godine i pjesme "Da te mogu pismom zvati", koja je postala hit nad hitovima, toliko popularna da je od glazbenog hita izrasla u pravi sociološki fenomen. I dok je klapa Šibenik prva klapa koja je u bivšoj državi nastupila i napunila koncertnu dvoranu Lisinski, posljednjih godina Maslina je navikla pjevati pred više od petnaest tisuća ljudi.

Projektom "Ne damo te pismo naša" oplovili su cijelu zemlju, gotovo nema većeg, a bogme ni manjeg mjesta gdje nisu pjevali, dva puta su u istom danu napunili Cibonu, na Poljud nije mogla više stati ni igla. Lisinski, slovenske Stožice i mostarski Dom kulture bili su pretijesni za sve one koji su poželjeli čuti sjajnog Bubija i njegovu klapu, čija zvijezda ne gasne.

Albumi: