Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Pogledajte sve spotove naših izvođača za pjesme koje će predstaviti na Splitskom festivalu

Podijeli:

Za vikend će se u gradu pod Marjanom održati 60. po redu Splitski festival. Glazbeno je to događanje koje ima višegodišnju tradiciju. Taj je festival podario hrvatskoj glazbenoj sceni pregršt kvalitetnih i cijenjenih autora i skladbi koje se i danas pjevaju, a i brojnim je pjevačima obilježio njihove karijere. Večer novih skladbi i retrospektivna večer planirane su na ovogodišnjem splitskom izdanju - svoje će pjesme izvesti i naši izvođači koji su svojim pjesmama dali značajan doprinos Splitskom festivalu.

 

TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE: OSTAJEM TU

 

Autor pjesme Tomislava Bralića i klape Intrade je Vinko Barčot, kojemu je ovo već deveta pjesma za Intrade. Za aranžman je bio zadužen Leo ŠkaroSpot je napravio Igor Goić, na prekrasnim lokacijama uz dalmatinske svjetionike. Zadarani se s Festivalom druže već 15 godina, a nagrade su počeli osvajati od 2012., otkako ih redovito osvajaju. Novom pjesmom osvajaju već na prvo slušanje.

Pisma će se pivati, to znam sigurno. Mislim da smo “uboli” sa njom, refren je lako pamtljiv. Ostajemo tu – snimali smo kadrove na Viru, u Filipjakovu, Zadru, Bibinjama, tu su dijelovi Kornata, Jadrana. 

Tomislav Bralić

 

GORAN KARAN: DUGO NISAM BIO MLAD

Prošlogodišnji pobjednik, Goran Karan, ove godine nastupa s autorskom pjesmom za koju je aranžman napravio njegov kolega i prijatelj Nikša Bratoš. Pjesma je prvotno nastala na engleskom jeziku, no Goranu je došla inspiracija i u vrlo kratkom roku je nastala hrvatska verzija. Za spot je zaslužan Željko Petreš, a sniman je u Visokom, u parku Ravne, u Bosni i Hercegovini. Pjesma je svojom pozitivnom energijom odmah je osvojila radijski eter.

Sretan sam i iskreno uzbuđen jer je ova pjesma zalog za bliskost i prisnost, koja je u posljednje vrijeme bila daleko od nas. Svi koji su je se dotakli, dali su se od srca i utkali dušu u ovo djelo nastalo iz ljubavi i za ljubav i zato im hvala.

Goran Karan

 

TEDI SPALATO: NE ZAMIRI VILO 

Nakon pobjedničke skladbe "Kuća naše pisme" s Goranom Karanom i klapom Sv. Juraj HRM u 2019., Tedi nastupa s pjesmom za koju je on napravio glazbutekst napisao Nenad Ninčević, a aranžman uredio Nikša Bratoš. Pjesma je svojevrsna oda ljubavi i onima kojih više nema, a za spot je bio zadužen Željko Petreš. S grupom Pavel ostvario je suradnju u duetu "Ne daj na nas", koji je najemitiraniji singl prve polovice 2020., a s još jednom uspješnicom predstavit će se splitskoj publici.

Razlog je što je izuzetno nostalgična i što koincidira s mojom povijesti glazbenika i s mojim djetinjstvom – sviranje na rivi, pjevanje, zajedničko muziciranje, klapsko pjevanje. Pjesma nosi ono sve što je obilježilo na neki način i moj kontakt sa Splitskim festivalima tijekom godina.

Tedi Spalato

 

HARI RONČEVIĆ: IDEM JUGU SVOM

Još jednim autorskim singlom "Idem jugu svom" Hari slavi povratak u Dalmaciju nakon života u Zagrebu pa je tako i pjesma veselijega tona. U 2019. Hari je obilježio 25 godina karijere pa je tim povodom u izdanju Scardone izišao album "Best of - 25 godina". Na prošlogodišnjem se Festivalu, gdje je već redoviti sudionik, predstavio duetom "Opet ću ti doć" s klapom Cambi, nakon njihove dugogodišnje suradnje.

Samo san čeka priliku da dođen i da mogu tu pjesmu zapjevat' na Splitskom festivalu - i to još, zamislite, šezdeseti jubilarni! Fali još 2 godine da bude i moj 60-i jubilarni rođendan - možda san treba pričekat' još dvi godine? Šalu na stranu, uživajte u pismi i nadam se da ćemo je imati prilike izvoditi ovo lito.

Hari Rončević

 

ALEN NIŽETIĆ: SAMO MI SE JAVI

Alenovu ljubavnu baladu "Samo mi se javi" potpisuju Fedor Boić i Nenad Ninčević, dok je za spot bio zadužen Mario Jelić. U ovoj je godini Alen predstavio i pjesmu "Lete uspomene"; koja je jako vrćena čak i u Sloveniji. Otkako se nova "Samo mi se javi" pojavila u eteru, reakcije su publike sjajne i sigurni  smo da će obilježiti ovo ljeto.

Dosta virujen u ovu stvar i mislin da će se svidit' publici. Pjesma je možda malo neuobičajena za moj stil, ali je jako dobra. Držim si fige!

Alen Nižetić

 

BORIS OŠTRIĆ I RIBARI: MENI TRIBA MIRNO MORE 

"Meni triba mirno more" pjesma je Borisa Oštrića za koju je sjajan  splitski autor s čiovskom adresom napisao glazbu tekstAranžman je napravio Damir Marušić. Boris se tijekom godina profilirao kao vrstan autor dalmatinskog ugođaja i koji je izgradio svoj prepoznatljivi zvuk pa je tako zaslužan za kultne pjesme "Ribari", "Kapetane, tribali bi doma", "Dalmacija, more ja i ti".    

Albumi: