Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Posljednja snimka legendarnog trogirskog slavuja Vinka Coce i klape Sv. Juraj HRM

Podijeli:

Klapa Sv. Juraj HRM predstavlja pjesmu „Težačka duša“ najpoznatijeg dalmatinskog klapskog pjevača Vinka Coce, iako je prošlo gotovo pet godina od kada nije s nama.

Radi se o posljednjoj pjesmi koju je poznati trogirski slavuj snimio s klapom HRM-a „Sveti Juraj“, ali iznenadna bolest i smrt zaustavila ga je tada u konačnom izdanju ove pjesme.

Tekst pjesme napisao je Nikola Franić Pićo, a glazbu i aranžman Mario Božić.

- Vinkov iznenadni odlazak nas je doista šokirao, kao i svu hrvatsku javnost tako da smo tada jednostavno odustali od završetka pisme. Sada s vremenskim odmakom uvjerenja smo da bi bila prava šteta ovu lijepu pjesmu ne pustiti u eter našim ljudima koji su silno voljeli i poštovali Vinka, a u čemu nas je posebno podržala njegova supruga Janja rekavši kako imamo njen blagoslov. Pjesma je zapravo posvećena našim precima težacima koji su svojim trudom i radom sačuvali naš hrvatski identitet u burnim i teškim vremenima naše povijesti – izjavio je Marko Bralić frontman klape HRM-a „Sveti Juraj“.

 

Snimanje i režiju spota za svoju novu pjesmu u mornaričkoj su klapi povjerili Hrvoju Svalini, režiseru kaštelanskog kazališta javnosti ranije poznatog po režiji spotova Ružo crvena, Bura, Odriši me i Zapivaj klapo moja. U spotu sudjeluje mladi glumački par Pere Eranović i Ana Perković, baš kao i bas klape Ignacijo Tranfić i dječak Josip Bralić.Snimanje je završeno jučer, a spot se očekuje kroz 10 dana.

Albumi: