Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Poznati splitsko - zadarski jazz sastav Black Coffee priprema novi album Yo Yo - uskoro!

Podijeli:

 

 

Black Coffee je poznati splitsko - zadarski jazz sastav, koji djeluje od 1993. a 1996. im izlazi prvi nosač zvuka pod nazivom " BLACK COFFEE ". Na albumu gostuju zvijezde hrvatske glazbe Oliver Dragojević i Gibonni, te poznati glumac i umjetnik Božidar Alić. Za kompoziciju "Night & Day "u suradnji s Oliverom, grupa dobiva diskografsku nagradu "Porin "za najbolju jazz izvedbu.


Od tada do danas grupa je nastupala na mnogobrojnim jazz i etno festivalima a na albumima im gostuju poznati hrvatski umjetnici kao što su Boško Petrović, Matija Dedić, Zdenka Kovačiček i drugi. Imaju višestruke nominacije za nagradu Porin, a grupa je poznata po velikoj koncertnoj aktivnosti i suradnji s mnogim zvijezdama hrvatske glazbe (Gabi Novak, Arsen Dedić, Tedi Spalato, Divas, Meri Cetinić, Bruno Kovačić, TBF itd.).

 

Posljednjih nekoliko godina Black Coffee najviše surađuje s talijanskim bandoneonistom – Daniele di Bonaventura, s kojim 2009. godine objavljuju CD za talijansku etiketu "Caligola Records" iz Venecije pod nazivom "Dall altra parte del Adriatico". CD je promoviran na nekoliko festivala u Italiji (Venezia,Pesaro,Bologna,…), te isto tako dobiva izvanredne kritike u glazbenim magazinima "Musica Jazz" i "Jazzit".

 

Sada za naše tržište pripremaju novi album „Yo Yo koji uskoro izlazi a Renato Švorinić, član sastava je za ovu prigodu rekao – „U našim lutanjima glazbenim hemisferama, naš 12. po redu album donosi svojevrsni „Hommage“ autorima i glazbi 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Tome je svakako doprinijela suradnja s američkom pjevačicom karipskih korijena Martine Thomas, koja je svoju newyoršku adresu zamijenila hrvatskom.

Predmet našeg interesa prije svega, bile su melodije i kompozicije koje su obilježile zadnje dekade prošlog stoljeća, period kada su nastajale prekrasne kompozicije, čije je obilježje prije svega bilo melidioznost i  emocionalnost sve ono što današnjoj glazbi uvelike nedostaje.

Naravno, sve pjesme smo blackcoffeeizirali na naš prepoznatljiv način na koji promišljamo glazbu posljednjih 20-ak godina. Da ne  bismo izgubili mediteransku komponentu našeg muziciranja, pomogao nam je naš dugogodišnji suradnik, talijanski glazbenik Daniele di Bonaventura.“

Albumi: