Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Prvoklasnog tenora Eduarda Šegotu i klapu More spojila 'Sudbina'

Podijeli:

Eduard Šegota, prvoklasni tenor poznat u klapskim krugovima, je snimio pjesmu s klapom More pod nazivom 'Sudbina.

Eduard Šegota, prvi tenor klape Contra, najtrofejniji je klapski tenor, proslavio je klapu Crikvenica, Cambi iz Kaštel Kambelovca, a sada je napravio mali glazbeni izet i zapjevao pjesmu 'Sudbina' s klapom More.

Glazbu i tekst pjesme 'Sudbina' potpisuju Avdo Krešo i Miralem Bećirović, dok je aranžman napravio Eduard Botrić.

Šibenska klapa More iza sebe ima više godina uspješnog glazbenog djelovanja. Riječ je o klapi koja podjednako njeguje a cappella pjevanje, kao i pjevanje uz instrumentalnu pratnju. Klapa je sudionik mnogih smotri klapa, festivala i manifestacija diljem Hrvatske. Od ranih devedesetih je više puta bila sudonik finalnih večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a na šibenskom Festivalu Dalmatinske šansone redovni su sudionici od osnutka festivala.

Klapa More svojim odnosom prema klapskom pjevanju ostaje dosljedna pučkoj tradiciji šibenskog kraja. Njihova glazbena suradnja sa Nenom Belanom donijela im je četiri godine zaredom nagradu za najizvođeniju šansonu sa Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku (2003. “Srce od leda”, 2004. “Divojka s juga”, 2005. “Galeb” uz gostovanje skupine Rivers i 2006. “Kad plima se diže” gdje gostuje i Marijan Ban). Sve te pjesme nalaze se na albumu “Zlatno sidro” koji donosi 13 pjesama u raznolikom glazbenom izričaju.