Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Prošle, izgubljene ljubavi u novom spotu 'Riči lažljive' Tomislava Bralića i klape Intrade

Podijeli:

"Riči lažljive", priču o prošlim, izgubljenim ljubavima, Tomislav Bralić i klapa Intrade snimili su na Viru u predivnom romantičnom okruženju - u predvečerje burne dalmatinske noći, dok su čekali zalazak sunca i grijali se uz vatru

 

Uz idilične prizore uz more i zahvaljujući pažljivom oku redatelja Igora GoićaTomislav Bralić i klapa Intrade na otoku Viru snimili su spot za novu pjesmu "Riči lažljive", koju potpisuje Vinko Barčot. Pokojni Remi Kazinoti postavio je aranžman pjesme, a Tomislav ga Mrduljaš finalizirao

"Pjesma je iskrena balada", govori nam Bralić i dodaje: "Nadam se da ćete svi uživati u novoj pjesmi i spotu. Hvala Vinku što i dalje piše pjesme koje će se još dugo slušati i pjevati!" A upravo je Vinko Barčot autor popularnih pjesama "Zalutali pogled", "Ne mogu te prestat jubit", "Lipe oči", "Ti, samo si ti", "Ne mogu jubav krit"

Iščezlu ljubav prate zvuci gudala pa su tako Lara Merlo, Lara Grgurić, Tea Anić, Ivana Anastasija Barjašić, violinistice zadarske srednje glazbene škole, time dale poseban štih spotu. A Igoru Goiću ovoga je puta motivacija za snimanje bila svjetlost:

"Svjetlo je medij koji putuje određenom brzinom i upravo zato kažemo da je pogledu zvijezde zapravo pogled u prošlost. Čovjek je naučio obuzdati te fotone, usmjeriti ih objektivom te uhvatiti sitnim kristalima na celuloidnoj traci. Iako se danas tehnologija promijenila i uznapredovala, još uvijek ne postoji način koji se može mjeriti s našim sjećanjima koja se sastoje od malo više stvari nego pukih fotona u prolazu. Upravo u taj svijet naša protagonistica odlazi svaki put kad zatvori oči. Tamo se susreće i sa svojim najmilijima koji nisu mogli održati svoje obećanje vječne ljubavi." 

Iako su svi bili jako sretni što su za potrebe snimanja spota uspjeli pronaći stari filmski projektor, u zadnjim kadrovima pojavio se strah: "Taj stari polufunkcionalni filmski projektor uzeo nam je nešto vremena dok smo ga doveli u funkcionalno stanje i naučili rukovati njime. Kako smo ga na snimanju palili, gasili, premotavali naprijed-nazad, stavljali i vadili traku, što je za ovakvu stariju tehnologiju popriličan šok, odlučio nas je napustiti točno nakon što smo odradili zadnji kadar", otkrio nam je redatelj Goić, kojeg je očarala virska priroda i kojoj jednostavno nije mogao odoljeti: 

"Crvene stijene na sjeverozapadnoj strani Vira nemoguće je obaći, a ne imati filmsku scenu u glavi. Violinistice smo snimili u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru na rivi pa nije izostao niti prepoznatljiv pogled na zadarski arhipelag. Zadnji interijer odlučili smo napraviti kod kuće, što zbog uznapredovale pandemije, što zbog drvenog interijera koji podsjeća na neko staro, toplije doba."

U ovom nepredvidivom razdoblju, Tomislav Bralić publici je iskreno poručio:

"Veliki pozdrav svim našim slušateljima. Nadam se da će ovi dani u izolaciji što prije proći uz našu novu pjesmu i spot!"

Albumi: