Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Ribarska himna u novom ruhu

Podijeli:

Boris Oštrić predstavlja obradu vlastitoga velikog hita "Ribari"

Trogirski kantautor i pjevač Boris Oštrić, autor popularnih "Ribara" koji su proslavili Vinka Cocu, obradio je svoju pjesmu i tako joj, nakon Vinkova odlaska, produžio život.

Glazbu i tekst napisao je Boris, dok je aranžman radio Joško Banov. U novoj verziji aranžman su napravili Dado Marušić i Joško Radić.

Kad smo ga pitali zašto baš obrada ove pjesme, Boris nam je otvorio dušu:

"Ribari" su pisma koja je obilježila moj glazbeni život, puno mi znači. Nastala je dok sam lovija ribu i želija sam opisati taj život ribara koji je težak i lip. Prenila je u eter moju nepresušnu ljubav prema Dalmaciji i njenim ljudima. Osjećao sam da je pisma dobra, da će naći svoj put. I našla je svoje ljude koji su se poistovjetili sa njom jer opisuje ono što su mnogi osjetili. Jednostanvo, "Ribari" nemaju kraj. Kako je vrime odmicalo, želio sam joj produžiti život u novoj priči.

Prijatelja Vinka Cocu ne zaboravlja i ističe:

Vinko je bio legendarni klapski pivač, tenor. Bio je moj prijatelj za kojega sam napisao 15 pjesama. Nezaboravna su naša putovanja, komini, pisma, sve šta te veže za velikog prijatelja.

O spotu i atmosferi nam je kroz šalu rekao da će gradele, vino i snimanje na moru pamtiti kao nezaboravan dan sa svojim prijateljima i dobrim ulovom. U izradi spota morskog ugođaja, za koji je glavni bio redatelj Boštjan Vučak, sudjelovali su Festivo Bend i Borisovi prijatelji kao što su poznati saksofonist Mladen Baučić-Baučo, kapetan broda i ribar Filip Jadrić, odvjetnik Maro Konjuh, legendarni novinar HRT-a Jadran Marinković, Bajso, vlasnik poznate konobe Krilo Jesenice gdje je spot i sniman, te Davor Marinović iz restorana Noštromo.

Osim "Ribara", Boris je autor hitova kao što su "Kapetane, tribali bi doma", koja je već postala završna pozdravna pjesma na koncertima Tomislava Bralića i klape Intrade, i "More sinje" koju izvodi Mladen Grdović. Tu je i pjesma "Dalmacija, more, ja i ti" koju je snimio Vinko, a kasnije ju je Boris obradio s klapom Maslina

Prošle je godine izišao i Borisov novi album "Meni triba mirno more", prema istoimenoj pjesmi s kojom se predstavio na Splitskom festivalu. 

Aktivan je Boris na raznim poljima pa nije čudno što je pun planova: "Snimam nove pisme, pišem. Obradit ću još svojih hitova. "Gospodar galeba", "Dalmacija, more ja i ti", one su sad prve na redu za novi ritam."

Pisma "Ribari" je u Vinkovoj izvedbi praktički postala himna ribara, težaka, postala je baština Dalmacije, a s ovim novim krilima neka leti i dalje!

Boris Oštrić

 

Stream & download

Albumi: