Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Šibenski glumac i glazbenik Šime Bubica i Rock akademija snimili zajednički spot

Podijeli:

Nakon niza uspješnih glazbenih suradnji s Arsenom Dedićem, klapom Maslina, Mladenom Grdovićem, Renatom Sabljak i ostalim poznatim imenima koji su našli mjesto na Šiminom nosaču zvuka 'Tko si' u izdanju Scardone,  koji nosi naziv po istoimenoj pjesmi koju je za Šimu napisao legendarni Arsen Dedić, došao je red na novu suradnju.

Ovog puta je Šime zapjevao s Rock akademijom lijepu šansonu 'Dušo moja', koju je na tekst legendarnog Zvonimira Goloba uglazbio Šimin prijatelj i glazbeni producent Toni Eterović. Pjesmu je već 2005. godine, kada ju je Šime prvi put izveo na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, pohvalio i Arsen Dedić.

Do suradnje sa Zagrebačkom školom za popularnu i jazz glazbu, poznatijom kao Rock akademija, došlo je sasvim slučajno, kaže Šime:

- Pričao sam sa svojom prijateljicom Majom Jakoliš, inače šibenskom akademskom sopranisticom, koja na Rock akademiji radi kao profesorica pjevanja i rekao joj kako moram naći prateće vokale za nastup u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom 20 godina Festivala dalmatinske šansone, a Maja se odmah dosjetila kako bi mi ona mogla pomoći sa svojim vokalnim ansamblom i tako je sve krenulo.

 

Nakon zapaženog nastupa u Lisinskom, rodila se ideja da se ova prekrasna šansona predstavi u malo drugačijem ruhu i da se suradnja nastavi. Sa pjesmom su bili oduševljeni svi, prisjeća se Šime.

Vokalni ansambl se ponovno okupio, ušao u glazbeni studio glazbenog producenta Tonija Eterovića i snimio svoje vokalne dionice na pjesmi, a nakon toga su počeli dogovori za snimanje zajedničkog video spota. U cijelu priču ulaze i ljudi najzaslužniji za ovaj video spot, a to su akademski umjetnici, filmski redatelj Igor Jelinović i snimatelj Marko Jerbić, kojima je cijeli projekt predstavljao poseban izazov.

- Pjesma Dušo moja u izvedbi Šime Bubice i Rock akademije u sebi istovremeno sadrži više naoko kontradiktornih kvaliteta. Ona je u isti tren suvremena i bezvremenska, moderna i arhaična, poletna i tužna. U tom svjetlu, glazbenim spotom željeli smo progovoriti suvremenim vizualnim jezikom, ali istovremeno evocirati nostalgičan ton kojim pjesma obiluje. Svakodnevnim situacijama u urbanom arhitektonskom okružju pristupili smo na poetičan način te smo time pokušali u prvi plan gurnuti ono što je u pjesmi moderno, ali i ono što u pjesmi zaziva čežnju za nečim što se nikada ne može vratiti. Pokušali smo pjesmu osloboditi žanrovskih konvencija i prepustiti je čistom emocionalnom užitku koji leži u njezinoj suštini. Nadamo se kako smo u tome i uspjeli - kazao je redatelj Igor Jelinović.

Spot je sniman po zagrebačkim i splitskim kvartovima, a cijelo snimanje se dosta odužilo zbog loših vremenskih prilika tijekom drugog i trećeg mjeseca. Snimalo se po snijegu, suncu, kiši, čak i na -6 stupnjeva u majici bez jakni, kroz smijeh se prisjeća Šime - No, bez obzira što nas vrijeme nije mazilo ni pazilo, ostale su prekrasne uspomene druženja i anegdota sa snimanja.

Na video spotu za pjesmu Dušo moja ipak ne staje suradnja sa Rock Akademijom, jer Šime je već ušao u glazbeni studio i priprema novu pjesmu, koju će otpjevati sa ansamblom na jednom od domaćih glazbenih festivala, a u pripremi su i šansonijerski koncerti od sredine lipnja, kada završi kazališna sezona.

Inače, uz glazbu, Šime ovih dana u Zagrebu intenzivno radi i na novoj predstavi svog matičnog kazališta, Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, koje u koprodukciji s DK Gavella iz Zagreba priprema predstavu 'Kako je počeo rat na mom otoku', inače prvu kazališnu adaptaciju popularnog Brešanovog filma.

Albumi: