Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Sinoćnjim koncertom klapa Cambi osvojila zagrebačku publiku!

Podijeli:

35 godina karijere proslavili su koncertom i dvama priznanjima!

Na otvorenoj pozornici Lisinskog klapa Cambi sinoć je oduševila sve okupljene na njihovom dvosatnom gala koncertu u povodu 35 godina karijere! Velika je to brojka što je prepoznala Hrvatska diskografska udruga koja im je dodijelila priznanje za sve uspješne godine koje su iza njih. Još su jedno priznanje dobili od Scardone budući da je 2021. ujedno 20. godina uspješne suradnje klape i diskografske kuće. 

Poredani s lijeva na desno, od 1. tenora do basa, Eduard Šegota, Jozo Delaš, Duško Britvić, Mislav Biočina, Hrvoje Lozančić, Andrija Akrap i Dino Šimera, pozdravili su publiku pjesmom "A kad mi dođeš ti", koju je pratio glasni pljesak. Uslijedile su mnoge poznate: "Cesarica", "Lipoto moja", "Popucale rebatine", "Od zipke do križa", "Sad kada došla si", "Vilo moja". Red a cappella izvedbi, red onih koje su imale instrumentalnu pratnju benda - izvrsno u svakom pogledu Fenomenalan su nastup završili interpretacijom Gibonnijeve "Lipa moja".

Hrvoje Lozančić, bas-bariton klape, podijelio je s nama njihove dojmove:

Nije nam bilo svejedno ni lako. Stara postava klape, nanovo okupljena iza sebe ima teško breme i imidž izvrsnosti. Publika nam sigurno neće dati popust. Jer to ne bi bilo to.Cambi je brend, dojmljiv, potentan sastav, težak glazbeni program, duga i šarena glazbena razdoblja. Sve je to trebalo pomiriti u jednom koncertu. Pružiti doživljaj vjernoj publici da su ponovno s nama u svim glazbenim epohama koje je Cambi trasirao za sebe, ali i za druge klape. Sve to bilo je neizbježno. I što na kraju koncerta?

Puna dva sata u jednom dahu. Publika gladna i koncerta i Cambija. Završili smo koncert, potpuno se dali i bili smo sretni i umorni. To je najlipši osjećaj za glazbenika.

Sada idemo dalje u sljedeće svečane koncerte i nove projekte. Kažu da kad imaš 35 godina da si i najboljim godinama. Mogu reći da to vridi i za Cambi.

Publika je pjevala s klapom, pljeskom ih poticala na još i davala im podršku. Frano Ridjan vodio je okupljene cijelim koncertom, najavljujući nove izvedbe u svojemu opuštenom i zabavnom stilu.

Ovim je gala koncertom klapa Cambi pokazala svoje bogatstvo i opravdala epitete da je naša najnagrađivanija klapa. Svi su tonovi bili izvedeni bez greške, a zvijezde na nebu pobrinule su se do ovo bude nezaboravna slavljenička večer.

Pred klapom Cambi sad je koncert kod njih doma, u Kaštel Kambelovcu, a ljeto će ispuniti nastupima što ih raduje i daje vjetar u leđa.

 

Photoby: IgorCCKelčec

Albumi: