Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Spot klape Kaše s čarolijom usnulih dubrovačkih ulica

Podijeli:

Dubrovačka klapa Kaše nanovo je inspirirana
ljepotom i tradicijom svoga grada u novoj pjesmi i spotu

Klapa Kaše s novim singlom "Kad Stradun zanoća" dolazi na Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. Njihov najnoviji glazbeni uradak dobio je i spot.

Pjesma i spot za Večeri dalmatinske šansone
Nakon pjesme "Pramaljeća i marčane" koju su predstavili na Splitskom festivali, klapa Kaše dolazi u Šibenik na ovogodišnje Večeri dalmatinske šansone. Pjesma "Kad Stradun zanoća" koju će tamo predstaviti potpisuje Vicko Dragojević na tekst Jakše Fiamenga. Dobila je i svoju video-priču inspiriranu Dubrovnikom nastalu pod redateljskom palicom Dominika Miljaka. U spotu je glumila mlada dubrovačka glumica Paula Japunčić, a čitavi materijal snimljen je na najpoznatijim dubrovačkim lokacijama.

Savršena kombinacija noćne vizure Dubrovnika i motiva pjesme
Kao što se iz naslova pjesme da naslutiti, glavna inspiracija iza spota bila je usnuli Dubrovnik, odnosno Stradun, ali snimiti noćne vizure ovog grada po ljeti nije lako. "Jedan od najtežih zadataka bilo je prikazati kakav je doista Stradun kada zanoća", otkrio je Vicko Dragojević i dodao, "tijekom ljeta život na Stradunu gotovo ne prestaje, i teško je bilo pronaći lokacije slobodne za snimanje, čak i u gluho doba noći."

Čaroliju Dubrovnika i motivi pjesme na koncu su savršeno zaokruženi u spotu. "U tome je veliku ulogu imala naša Paula Japunčić koja je prolaskom kroz skrivene dijelove povijesne jezgre, kao i one nešto manje skrivene, prikazale sve te djevojke i gospođe koje prolaze životom kao 'ljudi, stoljeća i ptice'. Svakako, spot i pjesma su konačno završeni, i sada ih ponizno nudimo publici na gledanje i slušanje".

Planovi za dalje
Osim nastupa na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, klapu Kaše čeka još mnogo koncerata kojih ovo ljeto uistinu nije nedostajalo. Uz to, do konca godine klapu čeka završetak albuma kolendi i božićnih pjesama "Kolendo, kolendo, veselo, veselo", koji je snimila u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a, a koji će biti objavljen u izdanju Scardone.


Fotografije: Dominik Miljak

Albumi: