Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

Videospot Duje Stanišića i Branka Medaka ljubavno je pismo dalmatinskoj pjesmi

Podijeli:

Na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone, 
s pjesmom „Pismo moja“, Duje i Branko osvojili su šibensku publiku
koja ih je nagradila prvom nagradom

Tradicija je nešto što se nadograđuje iz naraštaja u naraštaj i zadržava esenciju određenog kraja. U središtu dalmatinske tradicije nalazi se pjesma. Utkana je u svaki kamen, maslinu, sunce, more i ljude. Uz nju se smije i plače, rađa i umire.

Dalmatinska pisma bila je inspiracija Dušku Rapotecu Uti za glazbu i aranžman te Vjeki Aliloviću za stihove. „Pismo moja“ pjesma je snažnih stihova i moćne glazbe u izvedbi dvojice vrhunskih tenora, Branka Medaka i Duje Stanišića.

Pjevajući iz duše, i za dušu, šibenska je publika Duju i Branka nakon nastupa na Šansoni hvalom častila kao svojedobno i velikane poput Vice Vukova, Miše KovačaIve Pattiere.

Redatelj Matko Petrić, vođen željom da spotom prenese motive pjesme i emociju izvanrednih tenorskih glasova, pjesmu je vizualno zaokružio u savršenu kombinaciju te poručio:

 

Pjesma me je osvojila na prvo slušanje. Nisam neki prognozer, ali ovaj sam put ispravno procijenio da će pobijediti na Šibenskoj šansoni. Branko i Duje su je sjajno iznijeli. Odlučio sam se za ovakvu vizualnu prezentaciju da bih naglasio jednu temeljnu snagu i jednostavnost, i pjesme i primorskih pejzaža.

Duje, koji je kao i Branko veoma zadovoljan spotom, poručuje:

Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s Matkom Petrićem koji je dokazan u svijetu produkcije glazbenih spotova. Mislim da smo Branko i ja i u spotu donijeli emociju koja se dogodila na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku i koja nam je osigurala prvo mjesto publike na tom renomiranom festivalu.

Spot prikazuje sve ono što pisma je – Dalmaciju, more, galeba, ljude... Lokacije su baš prekrasne! Iako se „Pismo moja“ već lagano pjevuši na zabavama, nadam se da će uz ovaj predivni videospot još više zaživjeti u narodu.

Branko dodaje:

Zahvalan sam svima koji su na bilo koji način bili dio ove lipe pisme. Publika u Šibeniku rekla je što misli o našoj pismi. Radujem se što je spot gotov i što će ljudi moći uživati u punini. Nek "Pismo moja" poleti svima onima koji su je željni i trebaju je... Nek obraduje srca i uđe u vene. 

 

Stream & Download