Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Sutra u 19 sati na HTV2 pogledajte TV snimku koncerta 'Kuća naše pisme'

Podijeli:

Prepuna koncertna dvorana Lisinski posebnom je energijom i emocijom dočekala domaćine koncerta. Pogledajte snimku ovog koncerta sutra u 19 sati na HTV2.

Koncert "Kuća naše pisme", koji nosi naziv po pobjedničkoj pjesmi Splitskog festivala 2019. godine, održao se u veljači 2020. u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Pjesmu "Kuća naše pisme" na Splitskom su festivalu izveli autor pjesme Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa "Sveti Juraj" HRM-a te osvojili i nagradu stručnog žirija i nagradu publike, što se u povijesti festivala dogodilo samo dva puta. 

NAJAVA:

https://www.facebook.com/discography.scardona/videos/257530549082183

Ovim je koncertom organizator Hrvatska liga protiv raka obilježila 53. godišnjicu borbe protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima kako bi im, koliko god je moguće, olakšali teško životno razdoblje. Scardona je bila suorganizator događaja, a ovo je bio četvrti koncert koji je organizirala s HLPR-om. 

Goran Karan istaknuo je da je ovaj koncert bio jedan od najljepših trenutaka koji je doživio s glazbom:

Kako je namjera koncerta bila humanitarnog karaktera, tako smo tu prekrasnu večer, svi mi svirači i pjevači, imali zaista dobar razlog za pjesmu i svrhu koja ispunjava ono najviše što pjesma može dati - nadu i ljubav. U suradnji s prof. dr. sc. Damirom Eljugom i njegovom ekipom te diskografskom kućom Scardona učinili smo sve što umijemo kako bi srca svih koji su tu noć ispunili dvoranu, kucala istom željom. Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti u zajedničkoj misiji s kolegama, ljudima koji su nas došli čuti i pomoći, kao i organizatorima koncerta. Osobito mi je drago i puno mi znači to što će Hrvatska televizija omogućiti svim svojim gledateljima da vide, čuju, i vjerujem, osjete stvarnu ljepotu namjere ovog programa. Nadam se da je tu večer u kući naše pisme, od te naše pisme, bar poneka rana bolje zacijelila.

Tedi Spalato rekao je kako ga lijepe uspomene vežu uz ovaj koncert:

Zahvaljujući dobroj organizaciji koncert humanitarnog karaktera bio je vrlo uspješan. Tu mislim na Scardonu, Poglavarstvo Grada Zagreba, prof. Eljugu te sve koji su doprinijeli. Zahvaljujem zagrebačkoj publici koja je svojim prisustvom donirala ovu humanitarnu akciju. Hvala Goranu, Klapi "Sveti Juraj" HRM-a te članovima benda na predanom muziciranju. Raduje me da će HRT prenositi koncert u dva termina.

Pozdrav svima i ponovilo se!

Zato ove nedjelje, 21. 2., ne propustite pogledati prvi dio koncerta na 2.  programu Hrvatske radiotelevizije u 19 sati.

 

Scardona YouTube

Albumi: