Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Sva blaga Istre u jednom spotu zahvaljujući Tomecu i Grabberu

Podijeli:

Potaknuti pozitivnim reakcijama na prethodne albume, producentski dvojac Tomec&Grabber odlučio je na tržište staviti zaista vrhunski glazbeni suvenir – album "Deep into Croatia" na kojem se nalazi pjesma "Istarsko blago" za koju je upravo izišao i spot

Nedavno su na jednom događaju Krešimir Tomec i Marco Grabber shvatili da surađuju već deset godina! I kada su izgovarali tu brojku, na licima im se vidjela iskrena sreća i veselje. A kako i ne bi kada su iza njih dva izvanredna albuma "Dalmatian Dub" i "Dalmatian Lounge" koja su izišla u suradnji sa Scardonom, a na kojima su pokazali kako to izgleda kada dalmatinske tradicionalne pjesme isprepletu s house-lounge melosima i stvore fantastičan svjetski proizvod.

Pozitivne kritike i recenzije bile su okidač za objavljivanje trećega albuma "Deep into Croatia" u kojem su se s dalmatinskih areala prebacili na čitavo hrvatsko područje te time ostvarili jedinstveni turističko-glazbeni proizvod koji vrlo često susreće gastronomske i enološke točke. Jedan je od singlova s tog albuma "Istarsko blago" u kojem sudjeluju Tamara Obrovac i Tone "Livi" Vitasović, poznat kao Jimi Hendrix harmonike te otac pjevača Alena Vitasovića.

No, kako je uopće došlo do novoga spota? Euforični Tomec&Grabber ispričali su nam:

"Režiseri Gašper i Matej jednom su prilikom, vozeći se na neko snimanje, slušali naš album i toliko im se svidjelo što su čuli da su nas nazvali i rekli da žele sudjelovati u tom i, pazite, napraviti nam spot! I tako smo spojili ugodno s korisnim jer su obojica veliki ljubitelji Istre pa nam je baš drago je sve super ispalo."

U trećem albumu inspiracija hrvatske tradicije proširila se na područja Istre, Međimurja i Slavonije, s glazbom ženskih zborova, pjevača, te s mnogim renomiranim glazbenim imenimaFilipom Novoselom, Lidijom Bajuk, Singrlicama, itd. Prvi singl s albuma dobio je svoj spot zahvaljujući redateljima Mateju Grginiču i Gašperu Pintariču koji su zaista oduševljeni odrađenim:

"Tjedan dana istraživali smo ovaj nevjerojatan poluotok, gdje su nas ugostili sjajni ljudi! Ovo izvanserijsko iskustvo dovelo nas je do živopisnih istarskih polja, iskrenih ljudi koji žive u sinergiji s prirodom i povijesnim krajolikom te do vrhunske domaće kuhinje."

Tamara Obrovac i Tone "Livi" Vitasović  izvrsno su se uklopili u obradu, a s obzirom na lokalitet koji je u naslovu pjesme, sasvim je opravdano da je i kulisa za snimanje spota bio poznati ipsilon. Istarski gradići, životinje, tipični glazbeni instrumenti, sve je našlo svoje mjesto u spotu.

Tijekom ovih deset godina Tomec&Grabber surađivali su s brojnim poznatim imenima glazbene estrade. Na najnovijem su se  albumu tako našli Matija Dedić, Tamara Obrovac, Marko Ramljak, Filip Novosel i drugi.

Dosadašnja izdanja doista su se pokazala idealnim soundtrackom s ljetovanja u Dalmaciji. Promocija albuma bila je u Skradinu, zatim u Istri, a treća, čijom se organizacijom trenutačno autori bave, održat će se u Zagrebu.

Sigurni smo da će vas ovo izvrsno prožimanje tradicionalnoga s modernim zvukom potaknuti da se opustite i istinski guštate. I ne zaboravite! Tijekom snimanja spota niti jedna životinja nije bila ozlijeđena niti povrijeđena.

Albumi: