Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Tedi Spalato, Tomislav Bralić, Klapa Intrade i Goran Karan osvojili nagrade na Splitskom festivalu

Podijeli:

Na održanome 60. Splitskom festivalu čak troje Scardoninih izvođača osvojilo je nagrade žirija i publike! Kakvo ljeto za njih, za nas!

Prokurative su ovoga vikenda bile lokacija za posebnu glazbenu priču. Čak i u vrijeme koronavirusa organizatori Splitskog festivala odvažili su se i uložili maksimalne napore da se jubilarni Festival održi. Pred auditorijem su u subotu, na retrospektivnoj večeri, i nedjelju, na natjecateljskom dijelu manifestacije, nastupili naši izvođači - Tomislav Bralić i klapa Intrade, Tedi Spalato, Goran Karan, Hari Rončević, Alen Nižetić i Boris Oštrić s Ribarima - i osvojili čak tri nagrade! Premda je puhao jak vjetar i uvjeti nisu bili idealni za izvođenje, svi su dali najbolje od sebe i učinili ovaj rođendanski Splitski festival posebnim.

"Srebrni val", druga nagrada stručnog žirija, pripao je Tediju Spalatu za pjesmu "Ne zamiri vilo", za koju je glazbu napisao baš Tedi, tekst Nenad Ninčević, a aranžman napravio Nikša Bratoš. Oda ljubavi i onima kojih više pokazala se dobitnom, a ujedno je i raznježila publiku. 

Goran Karan osvojio je nagradu "Brončani val", treće mjesto prema ocjeni stručnoga ocjenjivačkog suda. Izveo je svoju autorsku pjesmu "Dugo nisam bio mlad" za koju aranžman također napravio Nikša Bratoš. Poletna, radosna i energična nova pjesma donijela je tako Goranu još jednu nagradu na Festivalu.

Prošlogodišnji su Festival osvojili upravo Goran, Tedi i klapa Sv. Juraj HRM s pjesmom "Kuća naše pisme", koju su imali prilike izvesti na retrospektivnoj večeri održanoj u subotu. 

Pjesma "Ostajem tu" toliko je oduševila prisutne da su Tomislav Bralić i klapa Intrade osvojili treću nagradu publike i tako svojem nizu splitskih nagrada dodali "Brončanog galeba". 

"Vidit ćete na Splitskom festivalu da će ljudi već polako pivati s nama jer je refren lako pamtljiv", rekao je Tomislav Bralić i nije nimalo pogriješio!

Na Festivalu su nastupili i Hari Rončević s autorskom pjesmom "Idem jugu svom", kojom slavi životni povratak u Split, te Boris Oštrić s Ribarima, koji su izveli "Meni triba mirno more".

Alen Nižetić nastupio je i na retrospektivnoj večeri i na natjecateljskom dijelu s pjesmom "Samo mi se javi", autora Nenada Ninčevića i Fedora Boića. Singl donosi sasvim novi zvuk u Alenovoj karijeri, a zasigurno će biti njegov novi hit!

Sve u svemu, izvođači su oduševljeni nagradama, atmosferom i cjelokupnim dojmom Festivala jer se ipak održao u teškim okolnostima. No, čak i s takvom situacijom, osjećaji su jaki, emocije pršte, a i mi smo ponosni što smo okupili kvalitetne pjevače i glazbenike s kojima smo pokazali osvježenje u našem glazbenom opusu.

Sve naše izvođače sa Splitskog festivala, kao i nove spotove, pratite na našem YouTube kanalu!

 

Foto: Jadran Babić

 

 

 

Albumi: