Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Tedi Spalato i Tomislav Bralić i klapa Intrade osvojili nagrade, a klapa 'Sv. Juraj' nastupila u show programu Splitskog festivala!

Podijeli:

Na održanome Splitskom festivalu ovog su vikenda neki naši izvođači kući otišli s nagradama u rukama! Atmosfera je bila ugodna, temperature za izdržati, a publici je bilo drago što su mogli popratiti glazbeno događanje uživo, koje se ove godine odvijalo nekoliko dana na nekoliko lokacija.

Stručni ocjenjivački žiri dodijelio je treću nagradu, Brončani val, Tediju Spalatu za pjesmu "Srce u koroti", a nagradu za najbolje stihove dobio je posthumno upravo autor teksta Tedijeve pjesme, Željko Pavičić, koji nas je napustio početkom 2021. Tedi je dugogodišnji sudionik Festivala i dobitnik nagrada. Publika je trećim mjestom i Brončanim galebom nagradila Tomislava Bralića i klapu Intrade za pjesmu "Kada jednom odem", a prošle im je godine također "došao" isti galeb, za pjesmu "Ostajem tu", što pokazuje koliko ih publika voli. Kao i Tedi, iza Tomislava i Intrada brojni su festivalski nastupi i nagrade. Na Festivalu su nastupili i Alen Nižetić s pjesmom "Lutke od svile", Ivan Ive Županović s "Tebe volim" te Ivica Sikirić Ićo koji je izveo pjesmu "Opet je jubin cilin tilon".

Grand prix festivala pripao je grupi CAMBI & TBF feat. ST KOKE i njihovoj skladbi “Bambina mia”, dok je Srebrnog galeba dobio Dražen Zečić.Zlatni val, prva nagrada stručnoga ocjenjivačkog suda, otišao je u ruke Neni Belanu za pjesmu "Zvijezde", a Lorena je osvojila Srebrni val. 

U show programu finalne večeri nastupila je i klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice, izvevši obrade poznatih pjesama i vlastite, među kojima se našla i "Kuća naše pisme", pobjednička pjesma Festivala 2019. Klapa "Sveti Juraj" nakon Splita putuje u Karlovac gdje će nastupiti 13. srpnja u okviru Dana grad Karlovca na Trgu bana Josipa Jelačića. Krajem mjeseca, 25. 7., stižu u Prelog povodom blagdana Sv. Jakuba. Oba koncerta započinju u 21 sat.

Čestitamo svim izvođačima na uspješnim nastupima i želimo im još puno slušanja!

Albumi: