Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Tiskano izdanje publikacije 'Ne damo te pismo naša - 15 godina poslije'

Podijeli:

Iz tiska je ovih dana izišla publikacija "Ne damo te pismo naša! 15 godina poslije"! U digitalnom je izdanju bila objavljena 3. rujna ove godine, na točno 15. obljetnicu prvog održanog koncerta. Tiskano je izdanje obogaćeno jednim poglavlje, koje pokazuje kakvu su ulogu mediji imali na život klape i klapa. 

Ponešto promijenjenog formata, izdanje koje je uredila Lina Malek, na 88 stranica sadrži 11 poglavlja u kojima se tekstualno i vizualno isprepliću dojmovi i osvrti na šestogodišnji koncertni ciklus koji su pokrenuli Ivica Bubalo (agencija Picaferaj) i Branko Paić (diskografska kuća Scardona) kako bi promovirali klapsku glazbu. Umjetnički direktor ciklusa bio je Mojimir Čačija, a koordinatorica projekta Karmen Bošković. Od 2006. do 2012. u okviru koncerata nastupile su 44 klape, 3 KUD-a te istaknuta glazbena imena kao što su Mate Mišo Kovač, Vinko Coce, Tereza Kesovija i drugi. 

publikacija ne damo te pismo

Za otvorenje prvog koncerta 2006. pobrinuo se veliki Ljubo Stipišić Delmata koji je izrekao kultnu rečenicu: „Ej, čovječe, probudi se iz tuđeg sna - vrati se sebi, dok još imaš kome!" Nakon prvog Poljuda, zaredali su se nastupi u Dubrovniku, Metkoviću, Primoštenu, Rijeci, Sinju, Trogiru, Trsatu, Varaždinu i Zagrebu. Osim u Hrvatskoj, koncerti su održani u susjednoj Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Ljubuškom. Uz spomenute, projekt je otvorio i vrata inozemnim nastupima pa su tako klape "skočile" do Amerike, Novog Zelanda, putovale Europom. Za likovno se putovanje publikacijom pobrinula Tena Lovrić, a njezin videoosvrt na koncertni ciklus pogledajte ovdje.

Iz današnje perspektive bio je to događaj koji je pobudio velik medijski interes i promijenio glazbenu scenu. Publikacija je dostupna u prodaji na našem webshopu po cijeni od 89,90 kn, a uz svaku kupljenu čeka i album "40 najvećih klapskih hitova - Ne damo te pismo naša - 10 godina"!

 

I kad izblijede ove naše slike, i kad više ne budemo „ljudi driti
ka' kolone“, i kad se vratimo poput kapetana s velikih mora, u
smiraju od života znat' ćemo pronaći novi stari put našoj pismi,
opet će ona „hrlit' tamo di anđela mog je dom“. Zvonit će naše
glasnice u čistim tercama i u našim tradicijskim slavljima,
pronoseći tako i našu pismu i našu vjeru za nova pokoljenja!

Mojimir Čačija
Sinj, rujan 2021.

 

PUBLIKACIJA