Besplatna dostava za narudžbe iznad 200,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 350,00 u inozemstvo

Tomislav Bralić amabasador na Nacionalnom danu albuma

Podijeli:

Hrvatski diskografi ove godine po prvi puta obilježavaju Nacionalni dan albuma u Hrvatskoj, a Tomislav Bralić je Scardonin ambasador na ovom događaju.

Format glazbenog albuma ove jeseni obilježava 70 godina. Ova je obljetnica značajna u čitavoj glazbenoj industriji, pa tako i za hrvatske diskografe koji će pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge, provoditi niz aktivnosti u suradnji s autorima i izvođačima te glazbenim kritičarima i novinarima.

Scardona je kao svog ambasadora odabrala Tomislava Bralića koji je kroz godine svoga djelovanja bio izuzetno diskografski aktivan izvođač. Objavio je niz samostalnih studijskih albuma, zajedničkih albuma s klapom Intrade, albuma snimljenih uživo u zagrebačkoj i pulskoj areni te 'Best of'. Album 'Arena Zagreb' se okitio zlatnom nakladom te je taj koncert emitiran višestruko na HTV-u i ostalim lokalnim televizijama.

Hrvatska diskografska udruga ove jeseni vraća u fokus album te slušateljima glazbe omogućuje povratak u svijet izvorišta diskografije i glazbene umjetnosti.

Jedna je od nadolazećih aktivnosti panel rasprava u Novoj ploči u Bogovićevoj u Zagrebu koja će ugostiti glazbene znalce 11. listopada u 18 sati te otvorenih vrata dočekati sve zainteresirane. Što album danas znači jednom slušatelju, kako se percipira ovaj format pri aktivnom slušanju glazbe te kakva je budućnost albuma u Hrvatskoj, samo su neke od tema razgovora. 

Glazbenom albumu odat će se počast i kroz 70 priča o albumima, glazbenih kritičara Hrvoja Horvata i Zlatka Galla, koje će HDU publicirati i u tiskanom izdanju u studenom. Tiskano izdanje će biti predstavljeno i na prigodnoj izložbi u Kaptol Boutique centru u Zagrebu, također u studenom. Nadalje, na drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja svakog će četvrtka gostovati glazbeni stručnjaci i izvođači te donositi zanimljivosti o glazbenim albumima.

Povodom Nacionalnog dana albuma, prigodni popusti dočekat će sve zainteresirane u tjednu 8-14. listopada na naznačenim mjestima, u prodavaonicama Croatie RecordsaAquarius RecordsaDallas RecordsaDancing Beara i Menarta te na webshopu Scardone

 

Scardonine akcije pogledajte na webshopu.

Albumi: