Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Tradicija pučkih napjeva satkana u novi božićni album klape Skradinski buk

Podijeli:

Novi spot "Spavaj, spavaj ditiću" prati izlazak novog istoimenog božićnog albuma klape Skradinski buk

Mirlović Zagora je naselje u sastavu Općine Unešić, u Šibensko-kninskoj županiji. Upravo od tamo potječe pučki napjev "Spavaj, spavaj ditiću" iz novog spota klape Skradinski buk. Napjev je obradio Ivo Lise. Kadrovi novog spota savršeno odgovaraju duhu pjesme. Odišu tradicijom šibenskog zaleđa, a za njihovo snimanje zaslužan je snimatelj i redatelj Jurica Cindrić iz High moon media Vodice.

Klapa Skradinski buk, kako njezini članovi kažu, vole ponajviše staru dobru klapsku a capella pismu. Inspiraciju i stihove pronalaze prije svega u tradiciji skradinskog kraja. No, u želji da snime božićni album imali su nešto drugačiji pristup.

Voditelj klape i glazbeni producent novog albuma maestro Filian Vuletić pojasnio je novi album:

Album ‘’Spavaj, spavaj ditiću’’ nastao je kao želja da klapa iz Skradina snimi nosač zvuka s tematikom Božića.

Kako je Skradin bio središte biskupije, tako su se i za vrijeme adventa i u božićno vrijeme u crkvama pjevale liturgijske pjesme.

Zbog toga Skradin nema vlastitih božićnih napjeva. S obzirom na to morali smo se okrenuti drugim krajevima Lijepe naše i odabrati niz prigodnih napjeva od kolendi (Dobra večer, Bog da; Kad se Bog čovik učini; Kad se Isus ditić u Betlem porodi; Kolenda sa Šolte), pučkih napjeva ( Pismu novu iz Splita; Staro veseljenje iz Blata na Korčuli; Spavaj,spavaj ditiću iz Mirlović Zagore), HC kantula Svim na zemlji, autorskih skladbi ( Iz pojarske štalice Ljube Stipišića Delmate i Divici Mariji don Šime Marovića na tekst Marka Marulića). Tu su i dva standarda Tebje Pojem  Dmitrya Bortniantskog i 12 Razbojnika Nadezdhe Plevickaye.

Filian Vuletić u ime cijele klape poručuje:

Nadamo se da će ovaj božićni album donijeti sreću i veselje svakom tko ga bude slušao!

 

Stream & Download