Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

TransAcoustic donosi žensku perspektivu još jednog hita

Podijeli:

Nakon obrade "Kad sam nasamo s njim" koju je pohvalio i sam Gibonni, TransAcoustic pjesmom "Sve što znaš o meni" donosi svoje čitanje stihova Arsena Dedića 

 

Iva Ivković Ivanišević i Joško Tomić, dvojac koji čini TransAcoustic nastavio je novim singlom "Sve što znaš o meni" graditi čvrste potporne stupove svoje glazbene priče i, kako Iva kaže, davati priznanje "onima koji su prije nas stvarali glazbeni svijet u kojem nam je danas zaista lijepo".

Inspiracija u glazbi Arsena Dedića
"Obično se mlađim generacijama prigovora jer im je strana glazba prvi izbor pored tolikog bogatstva hrvatskih skladatelja i pjesnika. No, kod nas to nije slučaj. Sve nas je vodilo k njemu, jednom i jedinom Arsenu Dediću, šansonijeru koja je napisao neke od najljepših stihova", poručili su Iva i Joško povodom izlaska novog singla.

Nezaobilazni dio repertoara
"Bila je privilegija upoznavati ga i na kratko dijeliti s njime binu i to na jednom događaju povodom proslave Valentinova u Splitu prije gotovo 12 godina", otkrila je Iva. Arsen Dedić velika je inspiracija TransAcousticu, o čemu Iva i Joško dodaju: "Drago nam je da smo bili na njegovom i Matijinom posljednjem koncertu održanom u Splitu. On je tada najavljivao odjavnu špicu, a mi smo još uvijek samo maštali o našem programu. Danas nam je obavezan dio repertoara, na kojem se već dugo nalazi stvarno stara Arsenova priča objavljena 1969., puno prije našeg rođenja." Sada je ta "stara Arsenova priča" pod nazivom “Sve što znaš o meni” izašla kao njihov singl, obučena u novo ruho u TransAcousticovom stilu.

Pjesma je snimljena u tonskom studiju Sunday Studios u Svetoj Nedelji pod producentskom palicom Vedrana Baotića. Kao i na prve dvije pjesme, TransAcousticu su se pridružili vrhunski glazbenici: basist Mario Rašić, klavijaturist Danko Krznarić i bubnjar Mirsad Dalipi.

Spot zaokružio pjesmu
Objavu pjesme prati i spot. Za njegovu režiju, snimanje i montažu zaslužna je Nela Hrgović (Nella Vision), a Iva joj se pridružila u pisanju scenarija. "Uživali smo stvarati scenarij koji je inspiriran pričama ljudi iz bliskih krugova, ali i onih s kojima nas je povezala glazba. Početkom ove godine smo bili dio slavlja ljubavi koja traje već 50 godina, a u spotu  se pojavljuje bračni par Slavko Roguljić i Sretna Vrdoljak Roguljić koji su u studenom prošle godine proslavili 40. godišnjicu braka. Kako ples najbolje oslikava komunikaciju dvoje ljudi, imali smo privilegiju da nam u spotu zapleše dvoje vrhunskih umjetnika: David Vratarić i Josipa Dujić Smiljanić", rekla je Iva o spotu.

"Osim na prvoj marjanskoj Vidilici, snimali smo i u našem 'dnevnom boravku' - konobi Ma:toni, koja je postala mjesto gdje su sve te priče dobile prostor da zažive i kroz glazbu. Vjerujemo da bi i Arsenu bilo po guštu", zaključio je TransAcoustic za kraj. U planu im je nastaviti s autorskim pjesmama. Ići će, kako najavljuju, u smjeru "Pokidanih jedara". Dok čekamo njihove nove glazbene uratke, uživajte u spotu i pjesmi "Sve što znaš o meni".Fotografije: Nela Hrgović

Albumi: