Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

U PRODAJI: Poznati splitsko - zadarski jazz sastav Black Coffee je izdao novi album

Podijeli:

 

 

Na albumu uz Black Coffee sudjeluju Martine Thomas i Daniele Di Bonaventura

 

Black Coffee je poznati splitsko-zadarski jazz sastav, koji djeluje od 1993., a 1996. im izlazi prvi nosač zvuka pod nazivom "BLACK COFFEE". Na albumu gostuju zvijezde hrvatske glazbe Oliver Dragojević i Gibonni, te poznati glumac i umjetnik Božidar Alić. Za kompoziciju "Night & Day" u suradnji s Oliverom, grupa 1996. dobiva diskografsku nagradu "Porin" za najbolju jazz izvedbu, 2004. za najbolju jazz izvedbu za pjesmu "Oj more duboko" i za najbolju instrumentalnu izvedbu "Tempera".

Grupa je poznata po velikoj koncertnoj aktivnosti i suradnji s mnogim zvijezdama hrvatske glazbe kao što su Gabi Novak, Arsen Dedić, Tedi Spalato, Divas, Meri Cetinić, Bruno Kovačić, TBF itd.

Renato Švorinić iz Black Coffee-a je ususret izlaska albuma rekao - "U našim lutanjima glazbenim hemisferama, naš 12. po redu album donosi svojevrsni „Hommage“ autorima i glazbi 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Tome je svakako doprinijela suradnja s američkom pjevačicom karipskih korijena Martine Thomas, koja je svoju newyoršku adresu zamijenila hrvatskom. Ona je donijela novu svježinu zvuku banda, za razliku od naših prethodnih albuma, atmosfera je vise "groovy" i naslanja sa na Martinin karipski background. Kako je Martine Thomas haičanskog podrijetla, a francuski njen materinji jezik, na CD-u se nalazi i nekoliko francuskih kompozicija te haitski tradicional - Yo yo po kome smo i naslovili album.

 

 

Predmet našeg interesa prije svega, bile su melodije i kompozicije koje su obilježile zadnje dekade prošlog stoljeća, period kada su nastajale prekrasne kompozicije, čije je obilježje prije svega bilo melidioznost i  emocionalnost sve ono što današnjoj glazbi uvelike nedostaje.

Naravno, sve pjesme smo blackcoffeeizirali na naš prepoznatljiv način na koji promišljamo glazbu posljednjih 20-ak godina. Da ne  bismo izgubili mediteransku komponentu našeg muziciranja, pomogao nam je naš dugogodišnji suradnik, talijanski glazbenik Daniele di Bonaventura.“

I na kraju, mnogi će se zapitati zašto kao izdavač Scardona? Odgovor mogu pronaći 20 godina unatrag kada je gosp. Branko Paić, tada u izdavačkoj kući CBS records, prepoznao potencijal grupe Black Coffee, objavio naš prvi album za kojeg smo osvojili i prvi Porin u kategoriji jazz glazbe. Svakako neuobičajeno izdanje u portfoliu Scardone glazbeno je putovanje koje će se, nadam se, nastaviti i u budućnosti"

 

Popis pjesama

01. Don't Stop 'Til You Get Enough

02. If I Ain't Got You

03. Fragile

04. Killing Me Softly With His Song

05. Sunny

06. Yo Yo

07. Caruso

08. Higher Ground

09. E se Domani

10. You Are So Beautiful

11. New York State of Mind

 

Yo Yo album:

Webshop  I  Deezer  I iTunes

 

Albumi: