Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Uspjeh 2 iznimna albuma na ovogodišnjem Porinu

Podijeli:

Među najboljim hrvatskim glazbenicama Porin su kući ponijeli i Scardonini izvođači

Za odlične albume Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice i Hari Rončević odnijeli su pobjede u kategorijama u kojima su nominirani na 29. dodjeli nagrade Porin - najuglednijeg hrvatskog glazbenog priznanja.

"Plovit se mora" klape Sveti Juraj HRM-a

Album klape Sveti Juraj HRM-a "Plovit se mora" osvojio je glazbenu nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma pop-folklorne glazbe.

Radi se o posljednjem diskografskom izdanju Scardone izdanom povodom 20 godina osnivanja i rada klape Sveti Juraj, a na kojem se nalaze najuspješnija glazbena ostvarenja mornaričke klape iz Splita snimljena u proteklih 5 godina.

Marko Bralić, zapovjednik klape poručio je:

Porin kojeg smo upravo dobili je zaista šlag na torti za 20 godina rada klape "Sveti Juraj"-HRM iz Splita! 

Hvala od srca svima koji su dodjelovši nam ovu nagradu prepoznali naš trud jer je Porin zaista kruna našeg rada i najveće moguće priznanje glazbene struke nama vojnicima.

Ovaj Porin je zapravo priznanje ne samo klapi, nego i našim obiteljima, Hrvatskoj vojsci, hrvatskim braniteljima i svima onima koji vjeruju u nas od naših početaka - izjavio je stožerni narednik Marko Bralić, zapovjednik klape i jedan od njenih osnivača. 

Osim pjesme Plovit se mora, na albumu se mogu čuti i brojne druge uspješnice kao što su pobjednička pjesma splitskog festivala Kuća naše pisme u originalnoj, klapskoj unplugged verziji, Težačka duša s Vinkom Cocom, njegova posljednje snimljena pjesma s mornaričkom klapom, te brojne druge koje osvajaju na prvo slušanje.

"Idem jugu svom" Harija Rončevića

Album Harija Rončevića "Idem jugu svom" osvojio je Porina u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe.

Album "Idem jugu svom", nakon "Best of - 25 godina", šesto je izdanje koje Hari Rončević objavljuje za Scardonu. Glavni motiv Harijevog albuma je povratak iz Zagreba u rodnu Dalmaciju, u njegov Split. Isto tako, u novijim je stihovima posebnu pažnju dao obrađivanju aktualnih društvenih problema što je uvijek bilo područje njegovog zanimanja. 

Pjesme s ovog albuma vuku paralelu s pop-rock hitova Zapada, modernog su zvuka i aranžmana. Pjesma „Idem jugu svom“, po kojoj album nosi ime, kao i “Spreman na sve” i „Sve smo mi u pakao pretvorili“ reprezentiraju te glazbene igre u kojima, iako teži suvremenom zvuku, Hari i dalje zadržava svoj prepoznatljiv stil koji, kao što vidimo po nagradi, uvijek osvaja one koji vole dobru glazbu.

Čestitamo!

 

Ove, ali i brojne druge naslove moguće je pronaći u Scardoninom webshopu.

Albumi: