Besplatna dostava za narudžbe iznad 120,00 kn unutar RH i za narudžbe iznad 250,00 u inozemstvo

Večeras na našem YouTube kanalu pogledajte koncert kojim je klapa Cambi uz goste proslavila 20 godina rada

Podijeli:

Za najbolji završetak radnog tjedna pozivamo vas na četvrti Scardonin online koncert

Koncerti uživo već su nam neko vrijeme, nažalost, samo lijepo sjećanje, ali zato je tu YouTube pa vas i ovog petka Scardona poziva da se smjestite uz neki uređaj i vratite s nama u 2006. godinu. Već nekoliko petaka navečer u 20 sati vodimo vas na put u koncertnu prošlost - bili smo tako na koncertima klape Maslina u Lisinskom, grupe Colonia u Domu sportova te Tomislava Bralića i klape Intrade, a danas odlazimo na koncert klape Cambi iz Kaštel Kambelovca koji se održao u dvorani Lisinski u Zagrebu uz goste Vannu, Tedija Spalata i Harija Rončevića.

U knjižici koja je izišla uz CD i DVD s tog koncerta, stoji tekst koji ponajbolje opisuje tko je Cambi i kako je bilo na tom veličanstvenom glazbenom događaju:

Jedna od najcjenjenijih hrvatskih klapa, sastavljena od deset vrhunskih glasova, radi i stvara već više od dvadeset godina s jednakim žarom i ljubavlju kao na samom početku. Ta grupa entuzijasta svojim je glazbenim umijećem osvojila i domaću i stranu publiku, osvajajući ih svaki put iznova svojim očaravajućim klapskim pjevanjem. Bez daha je ostala i zagrebačka publika na proslavi jubilarne 20. obljetnice koja je upriličena 13. studenoga u zagrebačkoj dvorani Lisinski, kada je klapa Cambi kao svoje goste predstavila i Vannu, Tedija Spalata te Harija Rončevića. Rasprodani koncert, euforične reakcije publike te svesrdna podrška kritike klapu Cambi su naprosto izvukli iz klapskog okruženja i smjestili u prostor estradnog fenomena. Zašto? Zbog svježine i originalnosti; zbog jednako sugestivnih izvedbi vremešnih standarda dalmatinske pjesme, "baštinskog materijala" ili klapskih himničkih evergreena poput "Dalmatino, povišću pritrujena" Ljube Stipišića, ali i neponovljivih interpretacija pop-rock materijala Zlatana Stipišića - Gibonnija poput "Projdi vilo" ili "Judi, zviri i beštimje", kao i drugih poznatih autora.

Značajan je doprinos klapi dao sjajni maestro Rajmir Kraljević, koji je vođenju Cambija izjavio u jednom intervjuu: 

Najpresudnije od svega jest pokloniti se toj glazbi, njezinoj ljepoti koju svi grabimo. Tako je jedna od mojih prvih zadaća kada sam počeo raditi s klapom Cambi bila da ih privolim da se poklone ljepoti pjesme, da kada izađu na pozornicu, ne razmišljaju o nagradi nego o stihovima koje pjevaju. Tada nagrada dolazi sama po sebi.

Svojim je dosadašnjim djelovanjem klapa Cambi darovala i publiku i sebe svojom glazbom i pjesmama pa im u 2021., njihovoj slavljeničkoj godini u kojoj obilježavaju 35 godina postojanja, želimo da tu ljubav i dalje vješto prenose, onako kako samo oni to znaju - puna srca i pune duše.

Guštajte zato večeras u besprijekornim izvedbama pjesama "Izresla ruža rumena", "Nije vrime od nedije", "Jubavi, ufanje veliko", "Cesarica", "Zemlja i stina".

Pratite stranice Scardone i doznajte što vam pripremamo sljedeći petak!

Albumi: