Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Županović: Pjesma koju u početku nije želio snimiti, a sada smatra da je jedna od njegovih najboljih

Podijeli:

Noćas mi je rekla" nova je pjesma
Ivana Ive Županovića

 

Ivan Ive Županović na ovogodišnji Zagrebački festival dolazi s pjesmom "Noćas mi je rekla". "Ovo je jedna od mojih najboljih pjesama. Baš sam se dao u njoj, bez pretjerivanja", rekao je Ive. Njegov prepoznatljiv glas, s blagom rašpom, čini savršenu kombinaciju sa stihovima i glazbom koje potpisuje Rudolf Dvorski. Sve je odličnim aranžmanom i produkcijom zaokružio Hrvoje Domazet. Rezultat je nova faza Ivine karijere koju će obilježiti suradnja s Rudolfom. U planu im je još mnogo pjesama, a kvaliteta ove navijestila je prave glazbene poslastice. No, Ive priznaje kako početak rada na "Noćas mi je rekla" nije bio lak.

To nije bila ljubav na prvo slušanje
"Dugo smo radili na pjesmi, zbilja dugo, nije preko noći nastala", pojasnio je Ive i otkrio: "Kada mi je Rudi prije nekoliko mjeseci ponudio pjesmu bila je u sirovoj demo verziji. Ja sam trebao otpjevati svoj demo. Moram priznati da mi na prvu pjesma nije legla, nije mi se svidjela. Mislio sam da nije to za mene. Međutim, nakon nekog određenog vremena slušanja, upijanja, zbilja sam se pronašao u tekstu i toj tematici." Baš kao što će se sada kad je pjesma objavljena u njoj pronaći svi kojima je srce bilo slomljeno.Ive je jako zadovoljan kako je sve ispalo. Dugo je sa svojim timom tražio pravi zvuk, ritam, groove… Još ne može vjerovati da je skoro odbio pjesmu za koju sada misli da je najbolja koju je ikad snimio. "Ono što je karakteristično za mene je ta rašpa u glasu od koje ne mogu pobjeći. U ovoj se pjesmi to jako čuje, ali je savršeno leglo", zaključio je Ive.

Kadrovi koji pričaju priču
Kontrastima dana i noći te prirode i grada, spot donosi priču o nepremostivom jazu između žene i muškarca čiji je nesretan kraj ljubavne priče opisan u stihovima pjesme. Otuđenost dvoje, nekad zaljubljenih ljudi, vješto je prenio redatelj Igor Goić.

"U ovom spotu odlučili smo podići dramatiku lokacijom između otoka Paga i mjesta Ražanac. Pod Velebitom sa snježnom kapom, na dan Ivinog snimanja počastilo nas je lipo vrime, koje je odradilo i svoj dio punjenja našeg platna", rekao je Goić čiji spotovi uvijek otkriju i publici približe ljepote koje Hrvatska skriva.

Nastup na Zagrebačkom festivalu
Zagrebački festival je pred vratima, a Ive ne može dočekati da na njegovoj pozornici izvede novu pjesmu. "S prijašnjih nastupa na ovom festivalu nosim lijepe uspomene i iskustva. Publika je zavoljela pjesme koje sam tu izvodio te se nadam da će to biti slučaj i ovog puta", poručio je za kraj.

Albumi: