Besplatna dostava za narudžbe iznad 25 € unutar Hrvatske i besplatna dostava za narudžbe iznad 45 € u inozemstvo.

Zvijezda koja dolazi na Zagrebački festival dobila je pohvale i od Bocellijevog menadžmenta

Podijeli:

Nakon brojnih uloga na dubrovačkim i zagrebačkim kazališnim daskama te glazbenih nagrada, po preporuci je otišao na školovanje u London i postao poznat izvan Hrvatske, a nastup na Šibenskoj šansoni u kolovozu 2019. označio je njegov povratak na domaću glazbenu scenu! Publika ga je nagradila najglasnijim ovacijama na festivalu, a na njegovu izvedbu pjesme "Il mare calmo della sera" nije ostao imun ni Bocellijev menadžment

Stijepo Gleđ MARKOS dubrovački je slavuj inozemnog uspjeha i ugleda. Glazbom se bavi godinama. Osvojio je mnoge festivalske nagrade, glumio u mjuziklima i operama u dubrovačkom kazalištu Marin Držić te u zagrebačkom kazalištu Komedija.

Susret s Andreom Bocellijem bio je jedan od najznačajnijih u njegovom životu, rekao nam je Markos:

Andreu Bocellija sam osobno upoznao putem njegovog menadžmenta koji je čuo za mene i moj rad. Otada imamo jedno lijepo kolegijalno prijateljstvo. Bio sam kod njega u Toscani i mogu reći da mi je bio velika pomoć u mom glazbenom usmjerenju. Na njegov sam poticaj nastavio glazbeno usavršavanje koje me dovelo u London.

Markos je velik uspjeh ostvario u inozemstvu, gdje se od 2012. školovao u Londonu. O njegovom talentu govori činjenica da je bio izabran za glavnu ulogu Marija Cavaradossija u operi "Tosca". Prepoznala ga je i Royal Opera House, na čiju je preporuku ostvario britansku glazbenu stipendiju i nastavio daljnje usavršavanje kod jednog od najpoznatijih britanskih tenora Rylanda Daviesa, svjetski poznatoga vokalnog pedagoga i kolege Placida Dominga.

Na domaću scenu vratio se nastupom na Šibenskoj šansoni 2019. gdje je osvojio 3. nagradu publike s pjesmom "Moja prava jubavi". 

Oduševljenje Markosovom izvedbom pjesme "Il mare calmo della sera" Andree Bocellija nije krio ni Bocellijev menadžment koji je Markosu uputio samo riječi hvale:

Nikada nismo čuli nekoga da može izvesti tu pjesmu tako dobro, na svoj način, a ne na Andrein. Ovo je najbolja verzija koju smo ikada čuli. Markosova izvedba ove pjesme zaista je čudesna!

Kao što je Bocellija ta njegova prva autorska pjesma pozicionirala na sami vrh talijanske glazbene scene, sličnu je situaciju doživio i Markos jer je publika najglasnijim pljeskom večeri i stajaćim ovacijama ispratila njegovu interpretaciju. A osim pohvala izvedbe, nisu izostale ni pohvale Markosova imidža.

O svojem crossover glazbenom izričaju Markos je napomenuo:

Ono što me oduvijek najviše privlačilo je glazbena autentičnost i iskrenost s kojom kao umjetnik želim djelovati na hrvatskoj glazbenoj sceni.

A kako bi se publici što kvalitetnije približio, Markos je napisao tekst i glazbu za pjesmu "Zlatne suze", kojom će se predstaviti na Zagrebačkom festivalu koji se održava 24. siječnja. Aranžman potpisuje Ivo Popeskić, a Markos je o pjesmi istaknuo:

Pjesma je priča o ljubavi. Sami naslov u sebi ima umjetničko značenje u kojem se svaki slušatelj može pronaći. Kad čovjek pomisli na zlato, koje u materijalnom svijetu ima najveću vrijednost, a s druge strane suze koje otkrivaju ljudske osjećaje, može se reći da sam naslov pjesme govori o svim ljudskim težnjama za života, ostvarenim i neostvarenim, tužnim i radosnim koje na kraju gube svu svoju snagu kad se suoče s čistom ljubavi. Jedino ta ljubav vodi u pravi smisao života gdje se dvoje ljudi počinju voljeti na uzvišeniji način.

Ovih dana Markos snima spot za "Zlatne suze", koji će uskoro biti premijerno prikazan.

Albumi: