Miroslav Tadić

Čučuk

CD
3,00 €(22,60 kn)
3,00 €(22,60 kn)
Dostupno i na:

Detaljnije:

Opis

POPIS PJESAMA:

  1. ĐEVĐELJJSKJ ČOČEK
  2. DONKJNO ORO
  3. O BRŠJM PERERA ČAJE
  4. PAJDUŠKA
  5. JOVKA KUMANOVKA
  6. ČUČUK
  7. MEMEDE, MORJ MEMEDE
  8. ŽENSKO KRSTENO ORO

 

"...poslije svega nekoliko mjeseci boravka u Americi, gdje sam došao 1979. godine iz Jugoslavije kako bi nastavio studij glazbe, počeo sam shvaćati jedinstvenost, šarolikost i ljepotu izvorne narodne glazbe Balkana. To saznanje je postajalo sve jače pa sam polako počeo skupljati snimke i učiti svirati po neku pjesmu, kolo ili oro. Pogotovo me privlačila makedonska glazba, sa svojom jako zanimljivom metrikom i melodijoznošću i dubokom osjećajnošću. Ona je uskoro postala jedna od najsnažnijih inspiracija u mom radu i na klasičnoj i na elektičnoj gitari.
Poželio sam probati tu glazbu spojiti sa drugim pravcima koji su me inspirirali, kao na primjer blues, soul, funky, jazz i rock i to na način koji je elegantan, ne pretenciozan i pun poštovanja prema njenom izvoru.

Imao sam sreću i pronašao neumorne i izvaredne suradnike u svojim mladim američkim kolegama violinistu Anand Bennett-u, basistu Courtney Bishop-u i bubnjaru Bryon Holley-u.

S njima sam proveo mnoge sate slušajući snimke Peceta Atanasovskog, Steve Teodosievskog, Koče Pertovskog i drugih velikih Makedonskih glazbenika koji su naši idoli baš kao i John Coltrane, Miles Davis, James Brown ili Jimi Hendrix.

Osnovali smo grupu "Son of Slavster" 1995. godine. U slijedećih nekoliko godina, grupa je postala dobro poznata u Los Angelesu, svirajući u jazz klubovima i world glazbu širom grada i pridobijajući publiku raznih godina, zanimanja i nacionalnosti.

Naša kombinacija prelijepih makedonskih melodija sa elementima rocka, jazza, Indijske i Afričke glazbe, izbrisala je mnogobrojne granice i donijela puno radosti i nama i našim slušateljima.

Grupa "Son of Slavster" razišla se 1988. godine. Svaki od članova želio je istražiti nove glazbene pravce, obogaćen našim zajedničkim iskustvom i uz želju da se u budućnosti ponovo družimo.

Materijal na ovom CD-u snimljen je 21. prosinca 1995. godine u Los Angelesu. To je bila jedna brza i opuštena realizacija i pošto je grupa bila u dobroj formi, svaka skladba je snimljena iz prve (uključujući i solo). Rezultat je snimka koja je direktna i pomalo sirova, sa minimalnom produkcijom, zapravo snimljena uživo. Nadam se da će Vam ona prenijeti nešto od zadovoljsva sa kojim je napravljena."

Recenzije

Recenzije kupaca

Recenzija "Čučuk"

Napišite recenziju

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.