Uvjeti poslovanja

 

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

 

1. OPĆE ODREDBE

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uvjete poslovanja usluge online kupovine prije korištenja web stranice www.scardona.hr u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu. Svi podaci na web stranici www.scardona.hr  prikazani su samo u informativne svrhe te u dobroj namjeri. Ne odgovaramo za eventualne pogreške ili propuste nastale u opisu proizvoda. Slike artikala na web stranici www.scardona.hr su ilustrativne prirode te ne moraju u potpunosti odgovarati artiklima u stvarnosti.

Web stranica www.scardona.hr u vlasništvu je trgovačkog društva Scardona glazbena produkcija d.o.o., Sjedište: Srebrnjak 121, 10000 Zagreb, Prodajno mjesto: Srebrnjak 64, 10000 Zagreb, OIB:93795492699, MB:1370146 (dalje u tekstu Prodavatelj) i može se koristiti bez ikakvih naknada za korištenje, a prema uvjetima kupnje koji su niže navedeni. 

Prodavatelj omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske www.scardona.hr koje je regulirano ovim Uvjetima poslovanja. Oni propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje web stranice www.scardona.hr. Korištenjem ove web stranice odnosno pristupanjem kupnji proizvoda oglašenih na ovoj web stranici, Krajnji korisnik odnosno Kupac potvrđuje da je upoznat i da se slaže s Uvjetima poslovanja te pristaje na korištenje web stranice www.scardona.hr u skladu s njima. Ukoliko niste suglasni s ovim Uvjetima poslovanja nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda, pribavljanja informacija o istima ili bilo koju drugu svrhu.

Pristup na web stranicu www.scardona.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, a koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Svi materijali koje se nalaze na www.scardona.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke Prodavatelja i/ili njegovih dobavljača/partnera i mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Korisnik / Kupac može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Prodavatelj će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

 

2. OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih Uvjeta poslovanja, Krajnji korisnik je posjetitelj ove stranice, a Kupac je posjetitelj web stranice (fizička ili pravna osoba) koji popuni elektronsku narudžbu, te izvrši plaćanje putem predviđenih načina plaćanja. Ukoliko su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.

 

3. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost). Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.
Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta poslovanja te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti o promjenama sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.scardona.hr stranica.

 

4. CIJENA

Prodavatelj se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. važećeg Zakona o zaštiti potrošača.
Prodavatelj će povremeno, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje. Nakon isteka roka akcijske prodaje, Prodavatelj neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

5. PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Podaci o proizvodima na web stranici www.scardona.hr sačinjeni su temeljem baze podataka.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu, i sl.
U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.
Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.scardona.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama, i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.
Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 15 radnih dana, ne uključujući subotu.
Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.scardona.hr može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu Prodavatelja. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda dostupnog www.scardona.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

 

6. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe i završi cijeli postupak narudžbe.
Plaćanje naručenih proizvoda trenutno je moguće je obaviti na sljedeće načine:

 • e-bankarstvom, općom uplatnicom ili virmanom 
 • pouzećem (plaćanjem po primitku pošiljke)
 • plaćanje karticama (American Express®, MasterCard®, Diners® i Visa®) preko T-com Pay Way portala za plaćanje

Narudžba se smatra zaprimljenom:

 • U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom, pouzećem i karticama - u trenutku kada Prodavatelj elektroničkim putem zaprimi narudžbu realiziranu putem web stranice www.scardona.hr

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.
Ukoliko Kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • Je li poruka u Junk/Spam folderu
 • Je li mailbox pun
 • Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na www.scardona.hr te ako nisu u tom slučaju Kupac treba ponovite proces naručivanja

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, Prodavatelj elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.
U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatnicom, virmanom, karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Prodavatelj zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen ili rezerviran za naplatu. Po zaprimljenoj uplati, Prodavatelj će započeti s obradom narudžbe Kupca. U slučaju da uplatu Kupca Prodavatelj ne zaprimi unutar sljedećih 5 radnih dana (ne uključujući subotu), smatrat će da je Kupac odustao od svoje narudžbe. Kako se datumi izrade narudžbe i zaprimanja uplate mogu razlikovati, moguće je pomicanje datuma isporuke Nakon isteka 5 radna dana od primitka narudžbe, Prodavatelj ne jamči za raspoloživost proizvoda.

 

7. NAČIN KUPNJE NA WEB SHOPU

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji - ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.
Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u košaricu.
Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim PDV-om (porezom na dodanu vrijednost)
Pristupom „košarici“ Kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.
Proizvod uvršten u „košarici“ kupuje se klikom na tipku „Produžite na naplatu“.
Nakon pritiska na tipku „Produžite na naplatu“, Kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji je dužan upisati ispravne podatke. Ukoliko se osobni podaci Kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačen trošak dostave. Trošak dostave je iskazan zasebno i nije uračunat u cijenu proizvoda.
Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba Kupca zaprimljena, a Kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu koju je unio.
Ukoliko nbsp;je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankarstvom ili općom uplatnicom, a Prodavatelj ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će Prodavatelj izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.
U slučaju  gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će Prodavatelj izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima. Povrat sredstava bit će u visini plaćene robe bez ostalih mogućih troškova.

 

8. NAPLATA / AUTORIZACIJA

Sve cijene na web stranici www.scardona.hr izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (HRK), s PDV-om.
U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatnicom ili virmanom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu te ih plaća (snosi) Kupac u cijelosti.

Ukoliko je kupovina iz inozemstva, sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena kreditna kartica Kupca dobiva se kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate kreditnom karticom isti se iznos pretvara u lokalnu valutu Kupca prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na internetskoj stranici Prodavatelja.

 

9. DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske i svijeta, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.
Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe Hrvatske pošte
U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka „besplatna dostava“).

Prodavatelj se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Dostava unutar Hrvatske je besplatna za narudžbe preko 120,00 kn, te preko 250,00 kn za narudžbe izvan Hrvatske.

Ukoliko je Prodavatelj u mogućnosti uplatu evidentirati na poslovnom računu do 12 sati, pošiljka će, u najvećem broju slučajeva, biti predana dostavnoj službi isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate 

Ukoliko je Kupac odabrao platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), pošiljka će, u najvećem broju slučajeva, biti predana dostavnoj službi isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja narudžbe, pod uvjetom da je narudžba zaprimljena do 12 sati.

Usluga dostave s otkupninom iznosi 25.00 kn

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Prodavatelj ne odgovara za dodatne troškove koji mogu nastati temeljem uvoznih zakona države u koju je roba naručena, i cijenu carine u potpunosti mora naknadno snositi Kupac. Ukoliko Kupac to ne učini i ne prihvati pošiljku, te se narudžba vrati Prodavatelju, Prodavatelj će vratiti naručitelju uplaćen novac umanjen za sve eventualne troškove koji nastanu radi povrata pošiljke.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno primatelju vrati Prodavatelju jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, dostavna služba će pokušati u drugom pokušaju izvršiti dostavu i to besplatno. Ukoliko dostavna služba nije ni u drugom pokušaju uspjela izvršiti dostavu Kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

 •  Da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno primatelja. U ovom slučaju možda će se pojaviti troškovi naknadne dostave koje će morati snositi Kupac.
 •  Da naručeni proizvod preuzme na adresi Prodavatelja uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja, bez zaračunavanja dodatnih troškova oko preuzimanja pošiljke.

Ukoliko Kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail narudžba se poništava.

Kada Prodavatelj putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu odnosno primatelju, Kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

Ukoliko Kupac pošiljku ne zaprimi u očekivanom roku dužan je poslati Prodavatelju e-mail na prodaja@scardona.hr kako bi se mogli poduzeti koraci potrebni za utvrđivanje razloga koji su doveli do kašnjenja i/ili ne isporuke pošiljke Kupcu.

 

10. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju savjetujemo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.
U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, te je Kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od 14 (četrnaest) dana uputiti pisani prigovor Prodavatelju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.
Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Prodavatelju, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.
Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

 

11. PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA

U slučaju da je Kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti prigovor

 • e-mailom na: prodaja@scardona.hr 
 • telefonom na broj 01 466 2022  ili
 • pismeno na adresu Prodavatelja:  Scardona glazbena produkcija d.o.o., Srebrnjak 64, HR - 10000 Zagreb

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • Isporuka robe koja nije naručena
 • Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, Kupac je dužan uputiti pisani prigovor Prodavatelju i i to putem e-maila: prodaja@scardona.hr ili telefona 01 466 2022 ili pismeno na adresu Prodavatelja: Scardona glazbena produkcija d.o.o., Srebrnjak 64, HR - 10000 Zagreb

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Prodavatelj će potvrdit će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora
U slučaju opravdanog prigovor, Kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.
Prodavatelj će prihvatit povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.
U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

 

12. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje
 • ako je bila otpečaćena nakon dostave
 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Kako bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.
Primjerak ugovora koji se nalazi na našoj web stranici možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.
Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
Ako Kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, Prodavatelj se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada Prodavatelju roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da Kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.
Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Izravne troškove povrata robe snosi Kupac sam.
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

13. PRIMJENA UVJETA POSLOVANJA

Korištenjem usluga web shopa Prodavatelja na web stranici www.scardona.hr  prihvaćate ove Uvjete poslovanja.
Ako niste suglasni s Uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.
Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama te služI kao elektroničko prodajno mjesto - web shop.
Prodavatelj ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

14. REGISTRACIJA I NEWSLETTER

Prilikom registracije svaki Krajnji korisnik odnosno Kupac ima mogućnost prijave na newsletter Prodavatelja. Ako niste registrirani korisnik, odnosno Kupac, a ipak želite primati obavijesti putem newslettera, možete se prijaviti na newsletter putem web obrasca za prijavu

 

15. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih Uvjeta poslovanja Kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora o kupoprodaji proizvoda,