DJ Pop

Skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent Jurica Popović rođen je 24. rujna 1958 godine u Metkoviću. Sedamdesetih godina na glasu kao najbolji lokalni poznavatelj svjetskih trendova glazbe. Imao je rafiniran glazbeni ukus, a tada gotovo nezamisliv pothvat da se s juga ode na veliki koncert u inozemstvo njemu je bilo kao nekome reči "dobar dan". Prijatelji su znali da će jednom i on nešto takvo radit, pa nisu bili iznenadjeni kada je Zagrebački POLET počeo objavljivati hrpe tekstova o velikoj domaćoj glazbenoj nadi s početka osamdesetih godina, skupini TROTAKT PROJEKT. U skupini su bili osnovni članovi, gitarist i skladatelj Jurica Popović, pjevačica Matija Vuica, basist Jašar Murtezani, bubnjar Anri Leontenko, klavijaturist Zlatko Volarević i poslije guitarist Blažko Mijić. Njihova demokazeta totalno je zaludila i oduševila Poletove glazbene kritičare, toliko da je TROTAKT uskoro bio pobjednik Yurma(natjecanje mladih talenata iz čitave bivše države). Velika naklonost publike i glazbene kritike,odana podrška rock slušateljstva karakteriziraju ovaj sastav i sredinom osamdesetih kad TROTAKT PROJEKT objavljuje svoja dva singla "Rolana"i "Zaplešimo". Pjesma "Zaplešimo" našla se na popisu istoimene kompilacije domaćih hitova koju je objavio Jugoton.
 Nakon povratka s odsluženja vojnog roka, 1990 godine osniva svoj  studio za snimanje i mijenja naziv grupe u GRACIA u kojoj su  uz Juricu ostali Matija Vuica  i Jašar Murtezani. Vlastitu izdavačku kuću naziva "MAGIC MUSIC", te iste godine  GRACIA objavljuje istoimeni  album i kazetu. Sve daljnje planove oko stvaranja glazbene karijere prekida Domovinski rat u čiju se obranu Jurica Popović uključuje kao dragovoljac. Nakon demobilizacije 1992 godine, GRACIA snima svoj drugi album "Vrijeme snova" i dalje  niže albume:
 -"Jer tu ima neki crni vrag" (1994), "Dancetheria"(1994),  "4"(1995), "Arena"(1996), "Etno baš hoću"(1997), "Cvijet s juga"(1999), "Dancemix"(2001), "Carica"(2003). Nakon četiri godine glazbene pauze 2008 objavljuju album "Krv nije voda". Drugačiji od svih dosad objavljenih albuma, zamišljen kao hrvatska priča. Jedinstveno je da je od deset pjesama koje se nalaze na albumu za njih sedam snimljen videospot. Uz taj cd se nalazi i  medaljon kojeg je blagoslovio velečasni Zlatko Sudac. Slijedi, album “Drndaj…svadba je” (2010), također konceptualno zamišljen sa svečarsko - svadbenom tematikom. Kao posebnost je da je uz taj album išla  podvezica za mladenke. U godini 2011-toj se pojavljuje luksuzno opremljeni box TROTAKT PROJEKT – R.I.P. (Repriza izgubljene priče) u kojem se nalaze sve objavljene i ne objavljene audio i  video snimke grupe iz osamdesetih godinaPod imenom DJ POP, 2013 godine objavljuje mini album “Moj obračun s njima” s četiri pjesme-spota.

 “Glazba Jurice Popovića svakim svojim zvukom u čovjeku budi one najdublje, duboko skrivene osjećaje, aktivira spremnost za razmišljanje i pomaže suočiti se sa životom. Njegova glazba ima sve. Fantastičnu melodiju čija svaka nota tjera na makar i lagano gibanje kao i inspiraciju u tekstu za suočavanje sa životnim izazovima.
 Osviješćen, preispitan, jedinstveno talentiran dopustio si je slobodu vlastitog izbora. More inteligentnih misli pretočio je u riječi pjesama, čarolijom glazbe daje moč iscijeljenja, umirenja, utjehe i zato, za njegove pjesme treba dobro otvoriti uši, a ponajviše srce.”
– Jure Ilić

Popis izdanja

Moj obračun s njimaMoj obračun s njima

Novosti

«   »
Košarica (0 Artikli)
Ukupno: 0.00 kn
Vaša je košarica prazna

Uvjeti uporabe: hrv | engl

Primajte novosti o izvođaču DJ Pop:

Pretplatom na bilten prihvaćate Uvjete korištenja.

Newsletter

Želite li na svoj e-mail primati novosti o našim izvođačima i koncertima prijavite se za naš newsletter:


Koncertna zbivanja

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

Veliki interes za koncert Marka Škugora u Lisinskom 04.03.!

 

Opširnije...

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

Tedi Spalato je sinoć održao koncert u rasprodanom Lisinskom!

 

Opširnije...

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

Škugor oduševio obradom velikog svjetskog hita i najavio koncert u Lisinskom

 

Opširnije...

Termini - siječanj i veljača 2018.

Termini - siječanj i veljača 2018.

 

Opširnije...

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

Klapa Šufit u Splitu slavi četvrt stoljeća djelovanja - HNK Split, 13.12.

 

Opširnije...

Društvene mreže